Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MLADOŽENJA NA SLOBODI

Kako je zbog vjenčanja pao superkartel koji je kontrolirao čak trećinu kokaina u Europi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Mladoženja Daniel Kinahan, vođa irske mafije, odlučio je prije tri godine organizirati svadbu te je pozvao vrh članova superkartela. Popis gostiju koštao ih je glave.

Neke od najmoćnijih kriminalaca svijeta, koji su poduzimali goleme mjere opreza i čiji identitet policija godinama nije uspijevala otkriti, glave je koštala svadba vođe irske mafije Daniela Kinahana

Naime, agenti DEA-e doslovno su dobili serviran popis svih imena kriminalaca s kojima je Irac surađivao i tada počinje pad superkartela, koji je distribuirao kokain za europsko tržište i čiji je istaknuti član bio Sarajlila Edin Gačanin.

Vjenčanje Daniela Kinahana u Burj al Arabu sa sedam zvjezdica u Dubaiju bilo je u središtu pozornosti istražitelja koji su spajali dokaze iz podzemlja i tajnih tekstualnih poruka dešifriranih šest mjeseci nakon vjenčanja.

Kinahan se odlučio oženiti u svojem utočištu u Dubaiju i pozvao je sve svoje prijatelje i poslovne suradnike, a kada su agenti DEA-e došli do popisa, imali su što i vidjeti, na njemu je bio vrh članova superkartela. A nitko od njih nije izdržao da se ne pojavi na vjenčanju i pokaže svu svoju moć, piše Sunday World.

Policija je tako dobila kompletnu sliku i bilo je samo pitanje vremena kada će kriminalna grupa upasti u zamku koja im je postavljena. Na spisku su, pored mladoženje Kinahana, bili i drugi kriminalci. Jedan od gostiju bio je i Rafaele Imperiale, vođa napuljske Kamore, jedne od najsurovijih talijanskih kriminalnih organizacija.

Pročitajte i ovo Akcija Europola Ogromne količine droge VIDEO Na snimci hrpe gotovine, luksuzni auti, satovi... Detalji spektakularne akcije u kojoj je pao superkartel

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veze s kolumbijskim kartelom U susjedstvu zaplijenjene tone kokaina: Raspisane tjeralice i za Hrvate

I tako su članovi kartela počeli padati jedan za drugim. Dvije je godine pod okriljem Europola i uz asistenciju DEA-e trajala istraga koja je nedavno realizirana. Tako su iza rešetaka završili gotovo svi s popisa te je uhićeno 49 osoba povezanih sa superkartelom.

Jedini na slobodi ostao je mladoženja Daniel Kinahan, a za njim je DEA raspisala nagradu od pet milijuna dolara.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene