Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijetke vrste s dna oceana

Zastrašujući ulov ruskog ribara: Pogledajte bića iz dubine koja izgledaju poput izvanzemaljaca

Neobične ribe iz dubine (Foto: Roman Fedortsov/Twitter)
Neobične ribe iz dubine (Foto: Roman Fedortsov/Twitter) Foto: Roman Fedortsov/Twitter
Ruski ribar iz Murmanska ulovio je nekoliko rijetko viđenih vrsta riba koje izgledaju zastrašujuće poput izvanzemaljskih bića.

Ribar Roman Fedortsov obično lovi ribe poput bakalara, no povremeno iz dubine izvuče i neke rijetko viđene vrste. Fotografije svojeg posljednjeg ulova podijelio je na društvenim mrežama.

Pročitajte i ovo Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji" Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

"Ove ribe rijetko ulaze u mrežu", rekao je Fedortsov za Neewsweek. "Ovo je slučajan ulov."

Fedortsov se trenutno nalazi na koćarici u Norveškom moru. Povremeno ulovi rijetke vrste riba, fotografira ih i fotografije objavi na Twitteru i Instagramu.

Na fotografiji ispod nalazi se riba Lycodes reticulatus, koje ima jako puno na sjevernom dijelu Atlanskog oceana. Fedortsov kaže da ga podsjećaju na patuljke iz "Gospodara prstenova".

Na idućoj fotografiji nalazi se riba s parazitskim izopodom u ustima, bićem koje pojede jezik domaćina i živi u ustima ribe. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene