Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigli iz 25 zemalja

Vatikan: 20 tisuća zaručnika na susretu s Papom za Valentinovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon mise i svjedočenja Papa se treba sastati sa zaručnicima i obratiti im se. Svaki par na dar je primio bijeli svijleni jastučić s Papinim potpisom.

Dvadeset tisuća zaručnika počelo se u petak okupljati na Trgu svetog Petra po sunčanu vremenu na poziv Svetog Oca da proslave svoj ulazak u brak na dan svetog Valentina.

Pročitajte i ovo Papa Franjo otkazao obveze simptomi gripe Papa Franjo ponovno otkazao obveze zbog zdravlja, javili se iz njegovog ureda Slika nije dostupna 'Radost koju 'da' donosi zauvijek' Papa Franjo pozvao zaručnike: Za Valentinovo dođite u Vatikan!

Papinsko vijeće za obitelj koje je predložilo Papi ovu nečuvenu inicijativu pod nazivom "Radost koju 'da' donosi zauvijek", i samo se iznenadilo odazivom: više od 20.000 zaručnika iz 25 zemalja - premda ih je većina došla iz Italije - za dan koji pada u tjednu. Oko 150 parova stiglo je iz Francuske.

Nakon mise i svjedočenja Papa se treba sastati sa zaručnicima i obratiti im se.

Evo što je za vas ljubav...

Sudionici susreta su parovi koji se prolaze pripremu za katolički brak. Svaki par je primio na dar bijeli svileni jastučić s otisnutim grbom Svete Stolice i s potpisom pape Franje.

Vatikanska proslava dana zaljubljenih koji je svjetovni blagdan premda nosi naziv po biskupu mučeniku iz 3. stoljeća, opširno se komentirala, pa i u Vatikanu.

"Uspjeh inicijative pokazuje da ima mladih koji drukčije razmišljaju i žele da njihova ljubav traje zauvijek, iako današnji svijet ne vjeruje u trajnost veza", izrazio je zadovoljstvo predsjednik Papinskog vijeća, Talijan Vincenzo Paglia. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene