Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovno zakucalo

Upoznala čovjeka kojemu je presađeno srce njezinoga sina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Margaret je hrabra majka koja je, nakon smrti svoga sina, odlučila donirati njegove organe. Srce njezinoga sina je transplantirano 26-godišnjem Bobbyju koji je time dobio novu priliku za život.

'Ti si čovjek koji ima srce moga sina!', uzviknula je majka i potrčala u zagrljaj dečku kojemu je presađeno srce njezinoga sina. Naime, prije gotovo godinu dana Margaret je izgubila 26-godišnjeg sina koji je poginuo u prometnoj nesreći. Iako shrvana tugom, odlučila je donirati njegove organe kako bi nekome spasili život, piše Daily Mail.

>> Dirljiva reakcija majke koja je ponovno čula otkucaje srca svog preminulog sina

Upravo je ta njezina odluka i spasila život 26-godišnjem Bobbyju koji je rođen sa srčanom manom. Njegovo se stanje u posljednje vrijeme sve više pogoršavalo pa je tako proveo pet mjeseci u bolnici čekajući transplantaciju. Liječnici su mu već tada rekli da mu bez transplantacije ostaje tek nekoliko tjedana života.

Zahvaljujući Margaretinoj hrabroj odluci, Bobby je sad dobro i uživa u životu sa svojim novorođenim djetetom. Budući da je bio jako zahvalan Margaret na njezinoj odluci, odlučio joj je napisati pismo u kojem joj se zahvalio na svemu što je učinila za njega. Nakon dopisivanja, Margaret i Bobby su se odlučili naći.

'Bio sam nervozniji tada, nego kad sam čekao transplantaciju. Osjećao sam se i krivim zbog toga što joj je sin poginuo, ali u trenutku kada sam vidio Margaret, mogao sam osjetiti koliko je sretna što se susrela sa mnom. Zbog tog je upoznavanja popustio osjećaj krivnje i bilo mi je prekrasno to što sam joj osobno mogao zahvaliti', prisjetio se Bobby.

>>
Donirala bubreg bivšoj svekrvi kako bi se iskupila što je ostavila njezinog sina

'Bili smo u kontaktu gotovo godinu dana, ali sam se ipak bojala sresti čovjeka koji ima srce moga sina, bojala sam se da ću se slomiti pred njim. No, to je bilo divno iskustvo, ne može se riječima opisati koliko je to posebno', rekla je Margaret.

Tako je počelo divno prijateljstvo između Margaret i Bobbyja koji su nakon susreta postali bliski prijatelji. Margaret je upoznala i njegovog sina te bila uz njega na dan kada je izrekao sudbonosno 'da'.

Pročitajte i ovo Srce za novi život (Foto: Dnevnik.hr) - 3 VOJNIM HELIKOPTEROM Sjajan uspjeh uigranog tima liječnika i vojnih pilota: Transplantirano srce već kuca za novi život Slika nije dostupna Brza intervencija Vojnim helikopterom iz Zemunika u Zagreb prevezeno srce za transplantaciju

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene