Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nacistički zločini

Uhićena trojica bivših čuvara iz Auschwitza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojka je otkrivena zahvaljujući dokumentima koje je njemačka vlada predala pravosuđu prošle godine.

Trojica muškaraca koji su osumnjičeni da su bili čuvari u Auschwitzu uhićeni su na jugu Njemačke. Svi su odvedeni u zatvorsku bolnicu, a stari su 88, 92 i 94 godine, a uhićeni su nakon što su pretraženi domovi šestorice muškaraca u srijedu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prestare su 'Iza milog osmijeha krilo se čisto zlo': Okrutne žene koje nikada neće izaći pred lice pravde Slika nije dostupna Htjeli ga prodati Švedski nacist priznao upletenost u krađu natpisa iz Auschwitza

Nijemci ga traže: Čuvar iz Auschwitza mirno živi u Osijeku?!

Trojka je otkrivena zahvaljujući dokumentima koje je njemačka vlada predala pravosuđu prošle godine, a svi su se odnosili na nacističke zločine. Svi su se izjasnili da se ne osjećaju krivima i tvrde da nisu počinili nikakve zločine, osim 88-godišnjaka koji je priznao samo da je bio čuvar u Auschwitzu.

Njemačko pravosuđe je prije pet mjeseci objavilo da istražuju bivše čuvare iz Auschwitza, ali i ostalih nacističkih logora, a sve u sklopu akcije 'Posljednja šansa'. Najavili su kako se uskoro mogu očekivati i uhićenja bivših čuvara nacističkog logora Majdanek, objavio je Independent.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene