Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRAVA DRAMA

Troje četverogodišnjaka za vrijeme odmora pobjeglo iz pariškog vrtića. Brzo otkriven krivac

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Troje četverogodišnjaka izašlo je ovaj tjedan iz vrtića u Parizu sredinom dana, ali je kilometar dalje pronađeno živo i zdravo, rekao je gradski čelnik.

Troje djece bilo je u dvorištu u vrijeme odmora za ručak kada je odšetalo iz vrtića u elitnoj četvrti francuskoga glavnog grada, rekao je za AFP Patrick Bloche, zamjenik gradonačelnice Anne Hidalgo zadužen za predškolski odgoj i za prosvjetu, potvrdivši informaciju dnevnog lista Parisiena.

Prema njegovim riječima, bijeg se dogodio zbog "niza nepravilnosti". "Prethodno je odrasla osoba izašla iz ustanove aktiviravši tipku za deblokadu vrata i djeca su sama izašla iz zgrade, a da ih nitko nije vidio", dodao je.

Djecu je zaustavila prolaznica više od kilometra od vrtića pošto su prešla preko veoma prometne ulice, tramvajske pruge i ispod obilaznice, ispričao je vijećnik, ocijenivši to krajnje teškim propustom.

Pročitajte i ovo Branko Đukić Problem u Zadru Muke po proračunu: Zbog blokade gradskog novca zaposleni ostaju bez dohotka? "Upitne su plaće škola, vrtića, vatrogasaca i javnih službi"

"Očito je da su djeca bila bez nadzora i gradska uprava vodi istragu kojom će utvrditi što se zapravo dogodilo i kazniti odgovorne", rekao je Bloche te dodao da zasad nitko nije kažnjen.

Pročitajte i ovo Ilustracija TRAGEDIJA U SUSJEDSTVU Dječak se ugušio žirom, objavljeni detalji tragedije: ''Utrčali su unutra doktori i sestre…''

Udruga roditelja na upit AFP-a rekla je da će se u petak održati sastanak roditelja troje djece i uprave vrtića.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene