Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem u Zadru

Muke po proračunu: Zbog blokade gradskog novca zaposleni ostaju bez dohotka? "Upitne su plaće škola, vrtića, vatrogasaca i javnih službi"

Zbog blokade gradskog proračuna - zadarski vatrogasci mogli bi ovaj mjesec ostati bez plaće. Upitne su i plaće svih ostalih zaposlenih, među njima su i odgajateljice u vrtićima, upozorili su iz Grada.

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić poručuje da priprema odluku o nužnom financiranju, a za sve krivi oporbene vijećnike čiji je, kaže, proračun nezakonit.

Iz SDP-a, pak, kažu da je riječ o HDZ-ovom obmanjivanju.

"Upitne su sve plaće svih gradskih korisnika što se tiče i ustanova, škola, vrtića, evo tako i javne vatrogasnoj postrojbe i naravno sve gradske službe", navodi Dukić u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Martine Bolšec Oblak.

Pročitajte i ovo Neobični spomenici - 4 Neobični spomenici Što će se dogoditi ako protrljate žabu iza lijevog oka i što rade Makarani za sreću?

Nepostojanje proračuna će dovesti do blokade koja se nije dogodila već 31 godinu i svi novi projekti neće ići.

"Naravno da plaće nisu upitne, plaće su nešto što im pripada zakonom i sve ovo što HDZ zakonom radi je - obmanjuje i laže", poručio je predsjednik Gradskog odbora SDP-a Zadar Daniel Radeta.

Pročitajte i ovo Janja Milić - 2 HZZO ne vidi problem Građani iz zaleđa Obrovca ogorčeni, nemaju pravo na putne troškove: "To su muke. Ono malo što imaš - daš sve za put doktoru"

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene