Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ignorirali zahtjev

Građani se žalili zbog ustaških pjesama: Televiziji hrvatske dijaspore ukinuta dozvola za emitiranje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Vijeće za elektroničke medije (VEM) ukinulo je dozvolu za emitiranje CROTV HD-u - Televiziji hrvatske dijaspore jer nije dostavila zatražene snimke emitiranog programa nakon, kako se neslužbeno doznaje, pritužbe građana zbog emitiranja ustaških pjesama.

"Agencija za elektroničke medije (AEM) je zaprimila pritužbu građana u kojoj se navodi sporni program. AEM je zatražio snimke i očevidnike programa od pružatelja kako bi mogao utvrditi radi li se doista o kršenju Zakona o elektroničkim medijima. Međutim, na službeni upit Vijeća, pružatelj to nije dostavio", ističe se u odgovoru AEM-a Hini. Dodaje se da je, obzirom na navedeno, utvrđeno da pružatelj medijske usluge više ne ispunjava tehničke uvjete prijenosa audiovizualnog i/ili radijskog programa.

CRO TV HD - Televizija Hrvatske Dijaspore puni je naziv nakladnika - pružatelja medijske usluge satelitom kabelom, internetom i drugim dopuštenim oblicima prijenosa kojem se kao vlasnik navodi Dario Kozjak.

Sjedište tvrtke je u njemačkom gradu Hanauu, a osim televizijskog programa na internetu, taj nakladnik emitira program i na Hrvatskom radiju Frankfurt. Na službenim stranicama CROTV HD-a navodi se kako njihova ''koncesija za Iptv kabel Satelitsku distribuciju vrijedi 10 godina od 17. lipnja 2021.'' te da ju je izdala Agencija za elektroničke medije Zagreb.

Pročitajte i ovo Dani medijske pismenosti obuhvatit će više od 60 hrvatskih gradova (Foto: Ana Mikin) - 7 u više od 60 gradova Jedna od najvažnijih životnih kompetencija ovog stoljeća: Dani medijske pismenosti u fokusu imaju važne probleme

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna rast veći od sto posto Portal za borbu protiv lažnih vijesti imao rekordan broj posjetitelja: "One mogu biti izvor mnogih sukoba"

Navedeni pružatelj medijske usluge ima dozvolu za emitiranje televizijskog programa preko kabela, satelita i interneta, kao i dopuštenje za emitiranje radijskog programa putem satelita, kabela i interneta. U konkretnom predmetu vodi se postupak samo za televizijski program. Što se tiče područja, pružatelj je slobodan emitirati program u bilo kojoj zemlji EU-a, ističu u AEM-u.

Na upit prijeti li i novčana kazna tom nakladniku ako nastavi s emitiranjem spornog programa i tko je dalje nadležan u ovom slučaju, u AEM-u zaključuju: "Na navedeno trenutačno ne možemo odgovoriti budući da teoretski pružatelj može notificirati ili zatražiti dopuštenje od bilo koje druge članice EU-a ako smatra da za to ima uvjete."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene