Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVLJENE SNIMKE

Otac Mateja Periša nakon objave snimki nadzornih kamera s ulica Beograda: "To je moj sin, moje nade su sve veće. Ali na snimci iz Save nije on"

Matej Periš (27) nestao je u jednom beogradskom klubu i od tada mu se gubi svaki trag. Potraga traje već četiri dana. Na objavljenim snimkama je navodno Matej, koji pretrčava ulicu i pliva u Savi. Njegov otac je reagirao na objavljene videozapise...

Policija u Srbiji već nekoliko dana traga za 27-godišnjim Matejem koji je nestao u Beogradu. Mnogo informacija kruži internetom, a Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srbije intenzivno provjerava njihovu točnost.

Reporterka Barbara Štrbac uživo se javila iz Beograda. Cijeli dan traje potraga za mladićem, a pojavile su se i snimke na kojima je navodno Matej. Njegov otac prepoznao ga je na nekoliko tih snimaka.

Pročitajte i ovo Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša ČETVRTI DAN Objavljena i snimka potrage u Beogradu: Vrijeme odmiče, hoće li spasioci pronaći Mateja? Doznajte što je sve dosad poznato

Pročitajte i ovo Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša ''Dat ćemo sve od sebe'' Predsjednik Vučić oglasio se o nestalom Mateju: ''Policija ima skicu onog što se moglo dogoditi''

Portal Alo.rs objavio je snimke na kojim se navodno nalazi Matej koji je snimljen kako pliva u rijeci Savi. Također, na drugoj snimci jedan čovjek, za kojeg navode da sliči Mateju, trči po šetalištu i okolnim ulicama. 

Matejev otac potvrdio je potom da se na snimkama nalazi njegov sin Matej. "Mogu potvrditi da je na objavljenim snimkama uistinu moj sin, i to i na onima u gradu gdje trči i traži taksi kao i na onima kako pliva u vodi. Ja samo znam da se u klubu ništa pogibeljno nije događalo po njega, ali još uvijek ne možemo rekonstruirati što se događalo poslije i kakav je kontekst koji bi objasnio ovo snimljeno.

Kada sam dolazio u Beograd, imao sam loš osjećaj da se neće sve ovo dobro završiti, ali kako vrijeme prolazi, moje nade su sve veće. Nisu ogromne, prošlo je četiri dana već, ali ne kopne. Pitaju me zašto policija nije angažirala ronioce? Sava je duboka četiri-pet metara i nije to more da se prostor može ograditi, a i nije bilo neke informacije s brodova da bi bio potreban angažman ronilaca. Pohvalite sve ljude na gostoprimstvu i srdačnosti ovdje u Beogradu kao i policiju koja ozbiljno radi svoj posao", rekao je za Slobodnu Dalmaciju.

No, kasnije je za Index demantirao dio izjave.

"Ne znam što je Slobodna objavila, ali nije na svim snimkama koje su se pojavile Matej. Uz snimke na kojima je on se dovode u vezu i neke koje nemaju nikakve veze s Matejem i ne znam zašto se to radi.

Ja za snimku na kojoj netko pliva u Savi nikada nisam rekao da je na njoj Matej. Uopće ne vjerujem da je to snimka od te večeri. Ja sam se interesirao jer me to zanimalo koja je temperatura vode bila te večeri i bila je pet stupnjeva. Ja sam vaterpolist, cijeli život sam u vodi i nema šanse da tako plivate na temperaturi od pet stupnjeva ni u ronilačkom odijelu, kamoli bez. Na snimkama na kojima trči i zaustavlja taksi je moj Matej, to vam mogu potvrditi. Dalje ne želim to više komentirati", rekao je.

Sve informacije uživo o potrazi možete pogledati OVDJE.

Ostale snimke možete pogledati OVDJE

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene