Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Napast ćemo i druge'

Hakeri koji su razotkrili preljubnike opet prijete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka pokušava ući u trag hakerima.

Anonimni hakeri koji su objavili da imaju osobne podatke više od 37 milijuna nevjernih supružnika s internetskog portala Ashley Madison za izvanbračne avanture, prekinuli su šutnju nakon što su danima top tema o 'sigurnosti' i privatnosti na internetu.

Sada poručuju kako im nije cilj ucjenjivati korisnike te stranice, već da se ispuni njihov zahtjev da ona prestane s radom, ali da su spremni napasti i druge tvrtke 'koje zarađuju na boli i patnji drugih', piše Telegraph.co.uk.

OBJAVILI KOMPROMITIRAJUĆE PODATKE Prijete objavom 'tajnih seksualnih fantazija'

Podsjećamo, skupina The Impact Team, kako se nazivaju hakeri, zaprijetila je da će objaviti fotografije nagih klijenata i njihove seksualne fantazije ako portal ne prestane s radom. Kanadski Avid Life Media, čija je inačica Ashley Madison, potvrdio je upad u svoje sustave i pokušava ući u trag hakerima koji tvrde da 'osiguranje nije bilo teško probiti'.

Objavili su dijelove kompromitirajućih podataka čime su u međuvremenu već počeli utjecati na živote onih čije su nevjere otkrivene. Jedna je žena iz Velike Britanije tako već predala zahtjev za rastavu nakon što je otkrila da joj je suprug na popisu preljubnika, a samo je britanskih klijenata na stranici oko 1,2 milijuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene