Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu mogli odoljeti

Skandal na Eurosongu: Islandska grupa razvila zastave Palestine, prijeti im zatvor

Zastava Palestine na Eurosongu (Screenshot: YouTube)
Zastava Palestine na Eurosongu (Screenshot: YouTube)
Taman kad se činilo da će od samog početka kontroverzni Eurosong u Izraelu završiti bez političkih konotacija, islandski predstavnici, grupa Hatari, posegla je za skandaloznim potezom.

Naime, nakon što su voditelji Islandu dodijelili 186 zarađenih bodova od publike, članovi grupe su u kamere razvili zastave Palestine šaljući time i više nego jasnu poruku.

Uslijedile su prave salve zvižduka, a izvještaji iz dvorane kažu da su u zrak letjeli i neki predmeti.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Na videu kojeg su na društvene mreže stavili iz Hatarija vidi se i pripadnik službe osiguranja koji zahtjeva da predaju zastave koje su imali, piše Eurosong.hr.

Kako pišu izraelski mediji, ovakve se provokacije mogu tumačiti kao akt neprijateljstva prema državi Izrael što za sobom povlači mogućnost, ne samo novčane, nego i zatvorske kazne, a što će od ovog, i hoće li išta, biti izrečeno neobičnim Islanđanima doznat ćemo u danima koji dolaze.

Ako je vjerovati pisanjima s društvenih mreža, ako se pokrene istraga protiv Hatarija, bit će im zabranjeno napuštanje Izraela do njenog okončanja.

Hatari najavio podršku Palestincima

Podsjetimo, Hatari je i najavio da u Izrael stiže poslati poruku podrške narodu Palestine, a što je već od samih početaka naišlo na negodavanje u zemlji domaćinu ovogodišnjeg natjecanja.

Navodno je i izvršni supervizor Eurosonga, Jon Ola Sand osobno tražio od članova grupe da se suzdrže od bilo kakvih provokacija, no čini se da je to ipak bilo jače od njih.

Aktualno Tvrđava na Srđu se raspada: ''Ovo je ogledni primjer negativne prakse koja omogućuje različitim kokošarima nadzor nad najvrjednijim prostorima'' Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković (Foto: Dnevnik.hr) Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Paula Klaić Saulačić razgovara sa Đurom Caporom iz građanske uinicijative Srđ je naš o stanju tvrđave (Foto: Dnevnik.hr) Paula Klaić Saulačić razgovara sa Đurom Caporom iz građanske uinicijative Srđ je naš o stanju tvrđave (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Đuro Capor iz građanske inicijative Srđ je naš (Foto: Dnevnik.hr) Đuro Capor iz građanske inicijative Srđ je naš (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Grafika Razvoj golf (Foto: Dnevnik.hr) Grafika Razvoj golf (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ravnateljica muzeja domovinskog rata Varina Jurica (Foto: Dnevnik.hr) Ravnateljica muzeja domovinskog rata Varina Jurica (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +5 Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Tvrđava na Srđu se raspada: ''Ovo je ogledni primjer negativne prakse koja omogućuje različitim kokošarima nadzor nad najvrjednijim prostorima'' 1/11 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene