Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija izvlači tijela

Smrtonosna nesreća: U rudniku zlata poginuli rudari, sumnja se na uzrok koji je bio poguban

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nepoznati broj rudara poginuo je nakon navodnog požara u rudniku zlata u Peruu, priopćile su vlasti u nedjelju, dok policija radi na izvlačenju tijela.

Čak 27 rudara možda je izgubilo život, objavila je lokalna vlada u kojoj se nalazi rudnik, u južnoj regiji Arequipi, u priopćenju ranije u subotu.

Vlada Arequipe priopćila je da broj poginulih nije potvrđen "jer nije bilo načina za komunikaciju iz rudnika". Dodaje se da je kratki spoj mogao izazvati smrtonosni požar u subotu.

Slike koje su objavili lokalni mediji i na društvenim mrežama pokazuju tamne oblake dima. Rudnikom upravlja mala tvrtka.

U subotu oko sredine dana medicinski stručnjaci stigli su na mjesto događaja kako bi zbrinuli ozlijeđene, među kojima su bila i tri spasioca, dodala je lokalna vlada.

Pročitajte i ovo Spašeni rudari VADILI ZLATO Pod zemljom proveli više od 60 sati bez hrane i vode: Spašeni rudari koji su ostali zarobljeni nakon urušavanja tunela

Peru je najveći proizvođač zlata u Južnoj Americi, a rudarstvo je ključna industrija za zemlju. Deseci smrtonosnih nesreća, uglavnom u malim rudnicima, događaju se svake godine.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene