Obavijesti Video Pretražite Navigacija
južna Španjolska

Pomahnitala koza napala planinarke: Žena pala 20 metara u provaliju, druga se onesvijestila

Spašavanje u Španjolskoj
Spašavanje u Španjolskoj Foto: Twitter/Screenshot
Pomahnitali kozorog napao je planinarke dok su se šetale: jedna je pala u provaliju od 20 metara, dok su druge dvije ozlijeđene.

Divlja planinska koza gurnula je nizozemsku turistkinju s litice te napala njezine dvije prijateljice dok su pješačile u španjolskom gorju Alpujarra.

Agresivni kozorog nasrnuo je na 64-godišnju ženu i gurnuo je s ruba strme litice te je nesretna Nizozemka pala u provaliju od 20 metara. Nakon toga nasrnuo je na dvije Belgijke, koje je srušio, a jedna je izgubila svijest.

Njih je pronašao lokalni pastir, a spasilački helikopter prevezao ih je u bolnicu. Međutim, spasioci nisu uspjeli odmah pronaći Nizozemku te su akciju potrage nastavili tek idući dan zbog lošeg vremena.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Užas u Karlovcu: Pas ugrizao i teško ozlijedio dijete, policija traži vlasnika

Kada su je pronašli, žena je bila živa, ali imala je dva slomljena zgloba i bila je pothlađena.


Stručnjaci kažu da je trenutačno sezona parenja planinskih koza u španjolskoj regiji, što znači da su iberijski kozorozi posebno agresivni. Vjerojatno se osjećao i ugroženim zbog planinarki na svojem teritoriju te je branio stado, piše Daily Mail.

Španjolska planinska koza sve češće dolazi u kontakt s ljudima zbog sve više turista na tom području.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene