Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Noćas uhićen 26-godišnjak

Berlusconi na meti i u bolnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri dana nakon što ga je u masi napao muškarac te slomio nos i dva zuba, talijanski premijer Silvio Berlusconi našao se noćas u središtu još jedne neobične zgode.

Policija je noćas u 2 sata u bolnici uhitila muškarca koji je pokušao ući u sobu talijanskog premijera, piše New York Times. Policija je izvijestila kako je noćas 26-godišnjak dizalom došao na sedmi kat bolnice, gdje je Berlusconi smješten, i pokušao ući u njegovu sobu. Opisali su ga kao mentalno nestabilnog. Nije zabilježeno da je bio naoružan, a tvrdio je da samo želi razgovarati sa Silvijom Berlusconijem. Mladić je uhićen.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

>> VIDEO: Berlusconi zbog napada odgodio sve obaveze

'Mladić (26) rođen u Torinu zaustavljen je u 2.00 sata po mjesnom i srednjoeuropskom vremenu na sedmom katu bolnice, gdje leži premijer. Nakon izlaska iz dizala, odmah su ga imobilizirali osobni čuvari i policajci iz premijerova osiguranja', dodao je glasnogovornik policije. 'Rekao je da želi razgovarati s premijerom. Nije bio agresivan i nije posjedovao nikakvo oružje ni opasan predmet. U automobilu smo pronašli palice za hokej. Čini se da ima psihičkih problema', po istom izvoru.

Nemirna noć za Berlusconija

'Berlusconi je proveo nemirnu noć. Njegov osobni liječnik Alberto Zangrillo pregledat će ga oko podneva i odlučiti hoće li izaći iz bolnice', rekao je Paolo Klun, glasnogovornik bolnice. Berlusconija je suvenirom milanske katedrale u nedjelju udario Massimo Tartaglia (42), koji se već deset godina liječi zbog psihičkih tegoba i koji je odmah uhićen zbog 'nanošenja teških ozljeda s predumišljajem'. Premijeru je dijagnosticiran lom nosa i dva zuba te ozljeda gornje usne.

Produljena hospitalizacija

Hospitalizacija talijanskog šefa vlade Silvija Berlusconija koji je u nedjelju napadnut u Milanu, produljena je za jedan dan zbog stalnih bolova, rekao je u srijedu osobni liječnik novinarima. 'Suprotno onome što smo jučer rekli, smatramo da je potrebno za jedan dan produljiti boravak premijera u bolnici San Raffaele', rekao je dr. Alberto Zangrillo. Ta odluka je donesena zbog stalnih bolova i poteškoća koje premijer ima prilikom jela, rekao je dr. Zangrillo. Talijanski premijer je prema jučerašnjem mišljenju liječnika trebao danas biti otpušten na kućnu njegu, ali ostaje najmanje do četvrtka u bolnici.

Berlusconi je otkazao susret s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem u ponedjeljak i sudjelovanje na summitu o klimi u Kopenhagenu. Pod upitnikom je i njegova tiskovna konferencija koncem godine. (M.D./T.Š./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene