Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Bez oklijevanja''

Papa preporuča ispovjednicima da se obrate egzorcistima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo je u petak preporučio svećenicima da se bez oklijevanja obrate mjesnim egzorcistima kada se u ispovjedaonici susretnu s osobom u velikim duhovnim smetnjama.

Dobar ispovjednik mora biti "čovjek rasuđivanja", osobito kada se susretne s "istinskim duhovnim smetnjama", istaknuo je Sveti Otac pred svećenicima sudionicima tečaja formacije koji je organizirala Apostolska pokorničarna, jedan od triju vatikanskih sudova.

Pročitajte i ovo Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično''

Papa je podsjetio da te smetnje dobrim dijelom mogu biti "psihičke" naravi i zato bi im se trebalo pristupati "kroz zdravu suradnju s humanističkim znanostima".

No ispovjednik "ne treba oklijevati da se obrati" u svojoj biskupiji "egzorcistima izabranim s velikom pažnjom i oprezom".

Egzorcizam koji Isus vrši, o čemu izvještava Evanđelje, znači "izgon zloduha", sila zla koje "zaposjednu" osobu. Tu praksu ne prihvaćaju i ne odobravaju svi u Crkvi.

Papa Franjo više od svojih prethodnika govori o opasnoj prisutnosti "đavla", "Zloga" ili "Sotone u svijetu i o nužnosti borbe protiv te prisutnosti različitim sredstvima.

Na misi zadušnici za francuskog svećenika Jacquesa Hamela kojeg su džihadisti 2016. ubili u njegovoj crkvi, Papa je primjerice istaknuo da je ubijanje u Božje ime "sotonsko" djelo.

Apostolska pokorničarna svake godine organizira jednotjedni tečaj kako bi svećenicima pomogla u ispovijedanju vjernika.

Papa je u petak predvečer predvodio pokorničko slavlje u Bazilici svetog Petra tijekom kojega se i sam ispovjedio, a zatim ispovjedio nekoliko vjernika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene