Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađena zagađena fiziološka

Panika u bolnici u Britaniji: 'Anđeo smrti' opet ubija pacijente?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon neobjašnjive smrti troje pacijenata u bolnici Stepping Hill policija u Stockportu istražuje jesu li posrijedi ubojstva, tj. je li netko nešto učinio s lijekovima.

Britaniju je 90-ih godina potresao slučaj medicinske sestre Beverley Allitt, u javnosti prozvane 'Anđeo smrti', koja je fatalnom dozom inzulina ubila četvero djece.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Ilustracija nedostatna palijativna skrb Mučni detalji oproštaja od majke: "To su bile scene gore od egzorcista. Umirala je od gladi i žeđi. Napisala je - želim umrijeti"

Policija istražuje smrt troje pacijenata u bolnici Stepping Hill na sjeverozapadu Engleske za koje se vjeruje da su uzrokovane namjerno kontaminiranom fiziološkom otopinom, javlja AFP. 

'Netko je namjerno kontaminirao fiziološku otopinu. Bolnica je mjesto gdje bi se ljudi trebali osjećati najsigurnije na svijetu', kazao je asistent šefa policije Terry Sweeney. 'Odlučni smo u namjeri da spriječimo dodatno zlo i krivca privedemo pravdi'.

U čak 36 ampula pronađen je inzulin, nakon što je jedna medicinska sestra prijavila da velik broj pacijenata u njezinoj smjeni ima neobjašnjivo nisku razinu šećera u krvi.

44-godišnja Tracy Elizabeth Arden, inače majka dvoje djece, preminula je 7. srpnja. Obitelj 44-godišnje Tracey Arden posumnjala je u njezinu smrt, s obzirom na to da je žena, koja je bolovala od cerebalne paralize, na dan smrti pokazivala znakove - oporavka. Ovog tjedna premminula su još dvojica muškaraca, u dobi od 71 i 84 godine.

Detektivi vjeruju da je inzulin namjerno ubrizgan u kontejnere za sklanu otopinu koji se koriste u bolnici. Za sada ne mogu tvrditi kako su tri smrti imale veze sa zagađenom fiziološkom, dok ne stignu nalazi obdukcije. Policija će u međuvremenu policija će ispitati 11 osoba koje su preživjele primanje zagađene fiziološke otopine. U međuvremenu, osiguranje u bolnici je pojačano zbog zaštite pacijenata. 

U britanskim su se medijima već pojavile tvrdnje kako nepoznata osoba, koja najvjerojatnije radi u bolnici, ubija pacijente s neizlječivim bolestima iz čisto humanih razloga. No, drugi pak tvrde kako je to malo vjerojatno.

Ovaj je slučaj podsjetio na medicinsku sestru Beverley Allitt, u javnosti prozvanu 'Anđeo smrti', koja je fatalnom dozom inzulina ranih 90-ih godina ubila četvero djece i pokušala ubiti još devetero djece u bolnici u Lincolnshireo na istoku Engleske. Allitt je 1993. godine osuđena na doživotan zatvor. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene