Obavijesti Video Pretražite Navigacija
trpjela užasne bolove

Stravična patnja mlade mame: U trbuhu joj ostavili instrument veličine tanjura. Nitko nije primijetio 18 mjeseci

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Žena s Novog Zelanda 18 mjeseci nakon carskog reza trpjela je kronične bolove u trbuhu. Išla je liječnicima te čak završila i na hitnoj, no nitko nije mogao pronaći uzrok boli dok je napokon nisu poslali na CT.

Slika s CT-a pokazala je kako joj je u trbuhu, nakon operacije carskog reza, ostao instrument veličine tanjura. Uklonili su ga nakon što je 18 mjeseci trpjela strašne bolove. Radi se o instrumentu koji se koristi kako bi se povuklo i pridržalo tkivo i omogućilo liječnicima da operiraju određeno područje.

Žena, koja je u ranim 20-ima, rodila je u bolnici u Aucklandu 2020. godine, a tamošnje zdravstvene vlasti su sada, nakon završetka istrage, utvrdile kako su joj povrijeđena prava.

"To je nešto što se nije smjelo dogoditi", piše u izvještaju u kojem je istaknuto i kako je takvo postupanje prema pacijentici ispod svakog standarda, prenosi The Guardian.

Pročitajte i ovo Robert Miljković gospodarski kriminal Uhićen direktor Cesta Šibenik zbog čak 7 kaznenih djela, ranije se potukao s radnikom

Uz kirurga, u carskom rezu sudjelovalo je još desetero članova medicinskog osoblja, a na kraju operacije nitko nije primijetio da im nedostaje ogroman instrument. Bolnica je priznala grešku i ispričala se ženi te dodala da su zbog ovog slučaja poboljšali svoje sisteme i procedure kako se takva greška ne bi ponovila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene