Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pao portal u izgradnji

VIDEO: 63 poginulih u stampedu u Indiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U stampedu koji je nastao nastao u hramu na sjeveru Indije poginule su najmanje 63 osobe, a više desetaka ih je ozlijeđeno.

Policija je objavila da su se na tradiconalnoj proslavi i podjeli odjeće i kućnih potrepština u hramu hinduističkog sveca Jagadguru Kripalu Ji Maharaja okupile tisuće vjernika.

Pročitajte i ovo Policija u Pakistanu (Foto: AFP) Uhićena trojica Zbog podjele hrane nastao stampedo u kojem je poginulo 9 osoba: "Svi su počeli trčati" Koncert je izmaknuo kontroli Dramatična noć VIDEO "Prignječili su me, nisam mogla disati": Četvero ljudi u kritičnom stanju nakon što su obožavatelji upali na koncert

Zbog velikog broja okupljenih popustio je i portal hrama, nakon čega je došlo do stampeda. Policija procjenjuje da bi se broj mrtvih mogao i povećati jer je najmanje 20 ozlijeđenih u teškom stanju.

>> VIDEO: Sedam mrtvih u stampedu u Indiji

Posljednih godina su u prenapučenim indijskim hramovima poginule stotine ljudi. Smrtonosna stampeda su relativno uobičajena pojava u hramovima u kojima se zna okupiti i po nekoliko stotina tisuća vjernika.

Najveći broj poginulih zabilježen je 2008. godine, kada je u dva stampeda u dva hinduistička hrama u podnožju Himalaje poginulo gotovo 300 osoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene