Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dirljiva posveta Balaševiću

Vučko i Zagi su zaplakali: ''Danas svijet ima malo manje boje''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljena ilustracija prikazuje Zagija, Pobednika i Vučka koji grli malog bijelog zeca. Na podu se nalazi i nekoliko mandarina. Autor aludira na Balaševićevu pjesmu ''Neki novi klinci''.

Ilustrator, Midhat Kapetanović, objavio je crtež u čast Đorđi Balaševiću.

Pročitajte i ovo Igor Novaković (Foto: Marijo Zrna) OTVORENJE U ČETVRTAK Za sve je kriv jedan plišani Zagi: Izložba 30 godina Univerzijade '87 u Tehničkom muzeju Slika nije dostupna Debitant Slavodobitnik 302. Alke je Alen Poljak!

''Danas svijet ima malo manje boje'', napisao je.

Na ilustraciji se nalazi Vučko, maskota zimskih Olimpijskih igara, zatim Zagi, maskota Univerzijade u Zagrebu 1987. i Pobednik. Vučko grli bijelog zeca te se pored njih nalaze mandarine što upućuje na Balaševićevu pjesmu ''Neki novi klinci''.

''Kroz maglu treperi
Devet sveća na torti
Tad sam dobio par mandarina
I malog belog zeca''

Naime, Kapetanović je poznat po povezivanju simbola gradova bivše Jugoslavije, ali u trenucima kada su države pogodile određene nesreće, poput potresa u prosincu, kada je je Kapetanović ilustrirao Vučka i Zagija gdje se drže za ruke. Također, bio je tu i uz Zagreb, u ožujku kada je potres nanio veliku štetu glavnome gradu. Tada je Vučko pomagao Zagiju da se makne od ruševina.

 

Danas svijet ima malo manje boje. #đorđebalašević #nekinoviklinci #vučko #zagi #pobednik #legenda #toosoon #prerano #novisad #sarajevo #zagreb #beograd #ljubljana #podgorica #priština #skopje

Objavljuje Midhat KapetanovicPetak, 19. veljače 2021.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene