Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gadaffi Condoleezzi poklonio medaljon sa svojom slikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski vođa Muamer Gadafi poklonio je američkoj državnoj tajnici Condoleezzi Rice posebne poklone tijekom njezina povijesna boravka u Libiji, uključujući i ogrlicu s medaljonom u kojem se nalazi fotografija velikog vođe.

Condoleezza Rice, o kojoj Gadafi govori kao "mojoj dragoj crnoj afričkoj ženi", kazala je novinarima u zrakoplovu na povratku s turneje u SAD, da je od velikog vođe dobila i prsten te lutnju.

Pročitajte i ovo Umjetnine - 3 nastala prije 137 godina Dobra investicija: Najskuplja slika Vlahe Bukovca na aukciji u Zagrebu Slika nije dostupna Hoće li se udati? Condoleezza Rice traži ljubav

Američka državna tajnica, ili "Leezza" kako ju zove Gadafi, svom je domaćinu poklonila porculanski tanjur ukrašen grbom SAD-a i njezinim potpisom.

Rice je kazala da je veliki vođa bio oduševljen tanjurom.

"Prekrasan je", navodno je rekao Gadafi.

Još jedan podsjetnik na njezin boravak u Libiji - prvi posjet jednog američkog državnog tajnika u posljednjih više od pedeset godina - bit će i primjerak Gadafijeve osobne doktrine "Zelenu knjigu".

Libijski čelnik, kojeg je tadašnji američki predsjednik Ronald Reagan nazvao "ludim psom Bliskog istoka", svojoj "Leezzi" napisao je i posvetu: "S poštovanjem i divljenjem".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene