Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prestrašno

Dno dna: Francuskinja dobila zatvorsku kaznu jer je glumila žrtvu terorističkog napada

Alexandra Damien (Foto: AFP)
Alexandra Damien (Foto: AFP) Foto: Afp
Zbog lažiranja da je bila jedna od žrtava terorističkih napada u Parizu 2015. godine, kako bi iz svega izvukla financijsku dobit, jedna Francuskinja odlukom suda završila je u zatvoru.

Zbog prijevare i pronevjere Alexandra Damien (33) osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci. Francuski sud utvrdio je kako je spomenuta Damien u džep strpala 20.000 eura iz fonda za žrtve terorističkih napada u Parizu 2015. godine, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVJEDOCI KOJI SU PREŽIVJELI MASAKR 'Ležali smo na podu, a onda se netko pomaknuo i napadač je počeo pucati na nas' Slika nije dostupna UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Pogledajte dramatičan trenutak bijega ljudi iz dvorane Bataclan

Damien je isto tako na račun države dobila besplatne terapije u hotelu u Normandiji.

Sud je Damien osudio na uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora s počekom od 18 mjeseci, nakon što je prevarantica u sudnici izrazila pokajanje kroz suze i uputila ispriku. Tužiteljstvo ju je teretilo da je njezin motiv za sve navedeno bila isključivo pohlepa.

Podsjetimo, teroristi su u napadu na više točaka u Parizu 2015. godine ubili 130 ljudi. U gotovo istom trenutku napadnuti su gradski stadion, kafić i koncertna dvorana.

Damien je te večeri namjeracala otići u kafić Le Carillion, koji je jedna od napadnutih lokacija, no predomislila se. Kad se napad dogodio, objavila je na društvenim mrežama fotografiju s ožiljkom za koji je rekla da je zadobiven od udarca automatskom puškom AK-47 jednog od napadača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene