Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oglasio se prvi put

Đinđićev tjelohranitelj progovorio 15 godina nakon ubojstva: ''Znali su da će ga ubiti, ali nisu ništa poduzeli''

Zoran Đinđić (Foto: AFP)
Zoran Đinđić (Foto: AFP) Foto: Afp
Prvi put nakon atentata na srbijanskog premijera Zorana Đinđića 2003. godine za tamošnje je medije progovorio njegov tadašnji tjelohranitelj Milan Veruović. Prozvao je Čedomira Jovanovića i zamjenika ministra policije Nenada Milića da su znali da se sprema ubojstvo, a nisu ništa poduzeli.

Dva dana prije smrti, prisjetio se Đinđićev tjelohranitelj MIlan Veruović, nazvao ga je vidno neraspoložen Đinđić i pitao ga za princa od Monaca. ''Tek kasnije sam shvatio da misli na Čedu'', rekao je Veruović koji je s Jovanovićem išao u vrtić i školu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

Kad mu je rekao da ne zna gdje je Čedo jer s njim već dulje vrijeme nije u kontaktu, zatražio je od vozača Saše da nađe Čedu i da mu se hitno javi.

''Deset dana prije ubojstva Zorana Đinđića 2003. u Srbiju su došli britanski obavještajci i upozorili su da se sprema atentat na premijera. To je rečeno tadašnjem šefu poslaničke grupe DOS Čedomiru Jovanoviću i zamjeniku ministra policije Nenadu Miliću, koji su se, umjesto da hitno reagiraju i pokušaju spriječiti tragediju, razbježali i nisu učinili ništa'', rekao je Veruović.

 

''Što oni poslije te informacije rade? Nenad Milić ne radi ništa, a Čedomir Jovanović odlazi na skijanje. Sklanja se iz zemlje i pušta da se dogodi 12. ožujka i atentat na Đinđića. Oni su pustili da se to dogodi. Oni su direktni sudionici u pripremi i dopuštanju organizacije ubojstva Zorana Đinđića! To je možda i kaznena odgovornost za njih, jer je nepostupanje krivica'', rekao je Veruović u intervjuu za Balkan info.

''Đinđić bi uhito mnoge svoje suradnike da nije ubijen'', zaključio je tjelohranitelj.

Veruović je također otkrio da je bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost SAD-a Colin Powell došao u Beograd izraziti sućut Ružici Đinđić i tada su razgovarali o knjizi koju je njezin suprug čitao prije smrti.

Ona mu je rekla da je Zoran, kao da je slutio da će mu se nešto dogoditi, pred sam kraj života ponovo prelistavao i čitao knjigu o Kennedyju. '' Pa eto, ako je za utjehu, možda i Srbiji politički krene kao što je krenulo Americi poslije atentata na Kennedyja'', rekao joj je Powell, ispričao je Veruović.

Aktualno Napokon otkrili tajnu! Evo tko će Zagrepčane zabavljati za Novu godinu. Ovo je iznenađenje za sve! Četiri tenora (FOTO: PR) Četiri tenora (FOTO: PR) Vatromet (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL) Vatromet (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL) +0 Vatromet (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL) Clubzone Napokon otkrili tajnu! Evo tko će Zagrepčane zabavljati za Novu godinu. Ovo je iznenađenje za sve! 1/3 >>

Aktualno Najbogatiji u Rusiji? Grad nesanice i mraka do kojeg ne vodi niti jedna cesta Norilsk - 5 Norilsk - 5 Foto: Getty Images Norilsk - 1 Norilsk - 1 Foto: Getty Images Norilsk - 3 Norilsk - 3 Foto: Getty Images Norilsk - 2 Norilsk - 2 Foto: Getty Images +0 Norilsk - 4 Putovanja Najbogatiji u Rusiji? Grad nesanice i mraka do kojeg ne vodi niti jedna cesta 1/5 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene