Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi detalji

Češka policija pronašla oproštajno pismo ubojice iz Praga: U njemu priznao ubojstva oca i dvomjesečne bebe

David Kozak
David Kozak Foto: Afp
Češka policija pronašla je oproštajno pismo u kojem je ubojica David Kozak koji je ubio 14 ljudi na praškom Filozofskom fakultetu, priznao i dva ubojstva u šumi Klánovicky.

Češka policija pronašla je oproštajno pismo ubojice Davida Kozaka koji je na Filozofskom fakultetu Karlova sveučilišta u Pragu ubio 14 ljudi.

Pismo je pronađeno u Hostounu, a u njemu je napadač priznao i dvostruko ubojstvo u šumi Klánovicky 15. prosinca. Informacije je potvrdio policijski glasnogovornik, no sadržaj pisma policija ne može objaviti jer se slučaj još uvijek istražuje.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Srbiji Iz minute u minutu Novi veliki prosvjed u Beogradu, oglasio se Vučić: "Sveta je narodna volja..."

Kako navode tamošnji mediji žrtve u šumi Klánovický su 32-godišnji muškarac i njegova dvomjesečna kćer.

Policija je još prošlog tjedna objavila sumnje da su ubojstva u šumi povezana s Kozakom koji je prije pokolja na fakultetu u Pragu ubio vlastitog oca.

"Mogu potvrditi da smo zaplijenili pismo u Hostounu u kojem je počinitelj napisao da je odgovoran za ubojstvo u šumi Klánovický", poručio je Jan Daněk, glasnogovornik praške policije.

Na dan napada na fakultetu policija je pronašla pismo i oružje koje odgovaraju vrsti oružja koje je korišteno u šumi Klánovicky, piše Blesk

Šef praškog Odjela za ubojstva Aleš Strach prošlog je tjedna izjavio da ubojica nije imao konkretan razlog za svoje postupke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zanimljivi rezultati Razmišljate li o odlasku iz Hrvatske? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Policija je u Kozakovu kuću u Hostounu stigla nakon SMS dojave prijatelja kojemu se ubojica povjerio da planira počiniti suicid.

No, kada je policija stigla u kuću, pronašli su beživotno tijelo oca te su osjetili miris plina i ubrzo pronašli nešto nalik na eksplozivnu napravu.

Na svu sreću, policija je na vrijeme spriječila eventualnu eksploziju, ali nije uspjela pronaći Kozaka prije nego što je počinio najveći pokolj u povijest Češke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene