Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz minute u minutu

Novi veliki prosvjed u Beogradu, oglasio se Vučić: "Sveta je narodna volja..."

Prosvjed u Srbiji
Prosvjed u Srbiji Cropix
Aktualno Galerija Prosvjed u Srbiji Prosvjed u Srbiji Foto: Cropix +0 Prosvjedi studenata u Srbiji Galerija 1/2 >>
U Beogradu je u srijedu navečer završen 10. postizborni prosvjed, dok je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio oporbi da "neće dopustiti da ukradu izbore" na kojima je njegova stranka osvojila gotovo 47 posto glasova.

 

  • Sud u Beogradu odredio mjeru pritvora ili kućnog pritvora za 10 osumnjičenih sudionika prosvjeda 

  • U Beogradu završen 10.postizborni prosvjed oporbe

  • Oglasio se Vučić

Tijek događaja možete pratiti u nastavku: 

21:03 Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je optužio oporbu da želi ukrasti "narodnu volju", a međunarodne promatrače da svojim stajalištima o izbornim neregularnostima podupire namjere oporbe koja se "unaprijed spremala" da ne prizna izbore i započne prosvjede.

"Sveta je narodna volja, glas naroda je glas Boga. Nećemo im dati da ukradu ništa. Izbori (uz ponavljanje glasova na desetak izbornih mjesta) završavaju 30. prosinca, pa idemo polako na konstituiranje Skupštine, stvaranje Vlade i to je to", rekao je Vučić večeras za provladinu TV Pink.

Oporbi je poručio da im je samo on zapreka, ali da će ostati "čvrst kao stijena".

20:03 "Građani se osjećaju nezaštićeno i nesigurno", rekao je večeras za N1 predsjednik oporbene Stranke slobode i pravde i članice koalcije "Srbija protiv nasilja" Dragan Đilas.

19:20 Kolona građana došla je do zgrade RTS-a. Građani su se tamo zaputili, jer, kako kažu. RTS je ignorirao prosvjede do sada i nije pravovaljano obavijestio građane što se događa u Beogradu. 

18:56 Kolona građana zaputila se od zgrade RIK-a prema zgradi RTS-a u Takovskoj ulici.

 


18:55 Narodni poslanici Danijela Grujić iz Stranke slobode i pravde i Janko Veselinović iz Pokreta za preokret nakon šest, odnosno četiri dana štrajka glađu, moraju na pregled u bolnicu, rečeno je portalu Nova.rs. Danijela Grujić započela je štrajk glađu 21. prosinca, dok je Janko Veselinović to učinio dva dana kasnije. U izjavi za Nova.rs Veselinović kaže da su mu vi parametri iz krvne slike u ozbiljnom padu i da mu se stanje naglo pogoršalo, iako je primio infuziju.

18:28 Kako javlja reporter N1 Srbije studenti koji su bili u Knez Mihailovoj nisu prisutni, a predstavnici opozicije izašli iz zgrade sjedišta Državnog izbornog povjerenstva te se očekuje njihovo obraćanje.

Blokiran je promet u ulici Kralja Milana.

18:15 Narodna predstavnica Jelena Milošević nastavlja štrajk glađu kao i njezina kolegica Marinika Tepić koja se na štrajk odlučila tri dana ranije.

"Nije se dogodilo da čelnici EU, zapada, pa i SAD-a nisu čestitali Aleksandru Vučiću i SNS-u, osim Orbana koji na isti autokratski način vlada. Nikada se to nije dogodilo, a već smo u 11. danu nakon izbora", poručila je Tepić.

17:29 Studenti i aktivisti završili ste sa šetnjom u Knez Mihailovoj ulici, a kako se navodi podijelili su 20.000 letaka.

Šetnja je počela oko 14 sati uz povike: "Pokrao si izbore, uhapsio studente".

17:15 Novi prosvjed počinje u 18 sati ispred sjedišta Državnog izbornog povjerenstva. Studenti su prosvjedovali u srijedu ujutro. Okupljanje je započelo u 11 sati ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Samo sat vremena kasnije okupili su se ispred Filozofskog fakulteta.

Kako navodi N1, dvojica mladića iz zgrade u Knez Mihailovoj bacala su prazne plastične bočice, čašice i limenke na okupljene prosvjednike.

17:11 Građani su se u utorak ponovo okupili pred državnim izbornim povjerenstvom i zatražili poništavanje izbora te oslobađanje privedenih prosvjednika.

16:00 Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave objavilo je da je birački popis otvoren, javan i dostupan. Uz to, dodali su da Dragan Đilas, predsjednik Stranke slobode i pravde i njegovi sljedbenici žele stvoriti zabunu kod građana da je popis "tajni dokument".

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene