Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedavno preminula

Sve zbog poreza: Nećete vjerovati gdje je Trump pokopao svoju bivšu suprugu

Donald Trump
Donald Trump Foto: Afp
Bivši američki predsjednik Donald Trump pokopao je svoju nedavno preminulu bivšu suprugu Ivanu na svojem golf-terenu u New Jerseyu, pišu američki mediji, razmatrajući je li to učinio radi poreznih olakšica.

"Nećete vjerovati, no Donald Trump možda je pokopao Ivanu na svom golf-terenu radi porezne olakšice”, stoji u naslovu američkog Vanity Faira.

Tamošnji mediji pišu kako su, pod zakonima savezne države New Jersey, zemljišta korištena za pokapanje umrlih oslobođena plaćanja niza poreza, između ostalog na nekretnine, naslijeđe i prihode.

Sociologinja Brooke Harington sa sveučilišta Dartmouth, autorica knjige o načinima na koji najbogatiji izbjegavaju plaćanje poreza, rekla je da je isprva bila skeptična oko glasina da je Trump pokopao svoju bivšu suprugu radi poreznih olakšica, no da se, istražujući zakone New Jerseya, uvjerila se da oni to doista omogućuju te kako ne određuju minimalan broj pokopanih da bi se olakšice mogle primijeniti, piše Vanity Fair.

New York Post, tabloidni medij u vlasništvu Ruperta Murdocha, objavio je u nedjelju fotografije usamljenog groba u polju na imanju s malim nadgrobnim natpisom: Ivana Trump, 20. veljače 1949. - 14. srpnja 2022.

Ivana Trump umrla je prošli mjesec nakon pada niz stepenice, vjerojatno nakon što se onesvijestila.

Pročitajte i ovo Donald Trump Druga osoba! Trump je pred kamere stao bez pudera koji inače stavlja na lice, internet je pun fora na račun njegova drugačijeg izgleda!

Pročitajte i ovo Chloe Sophia Trump Ima samo osam godina Tko je malena djevojčica koja je dostojanstveno odala počast na ispraćaju Ivane Trump?

New York Post je još 2017. izvijestio da je Trump dobio dopuštenje za Ivanin grob u blizini prve rupe na golf igralištu, ali i više grobova koje mogu kupiti svi koji tamo žele počivati.



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene