Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Druga strana kandidata

Buterin: Moj adut je ženski šarm

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidati za gradonačelnika na predstojećim izborima svakodnevno promoviraju svoj program. No mi smo odlučili istražiti njihovu drugu stranu. Ovaj tjedan predstavljamo neke od kandidata iz Splita i Rijeke, koji su nam otkrili svoje hobije.

Za fotelju prvog čovjek u gradu pod Marijanom oštro se bore tri kandidata. No kada se ne bave političkim prepucavanjem Ivan Kuret, Željko Kerum i Ranko Ostojić odmaraju se uz najdraže hobije. Dok Kerum uživa u pjevanju, Ostojić veže izviđačke čvorove. Za to vrijeme Ivan Kuret poput pravog profesionalca - dribla. Nogomet vole i Ostojić i Kerum, a još jedna zajednička ljubav je ona prema moru. Kureta je s jedrenjem nastupao na Olimpijadi, a svoja umijeća u vožnji skupe jahte ne krije ni Kerum.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvo 'zove popa' da blagoslovi ured Jole zvao Keruma da mu sredi vrtić za dijete Slika nije dostupna Poručio svojim biračima Kuret: U drugom krugu glasujte po svojoj savjesti

Iz svakog se hobija, kažu, može nešto naučiti bilo da se radi o fair playu ili životnim mudrostima. 'Nije gušt pobijediti i pravom sportaši ići navečer spavati u saznanju da si ostvario neku pobjedu uz varanje, to može bit samo muka, a ne zadovoljstvo', rekao je Kuret. 'Možda je najbolje za izviđače kazati da sve što tamo naučite je najbolje za cijeli život, ali postoji jedno pravilo: Svaki dan učini nešto dobro', kaže Ostojić.

U Rijeci je konkurencija malo drugačija. Jedna od malobrojnih kandidatkinja za gradonačelnicu, Vesna Buterin svakodnevno vježba za važnu utrku, dok dugogodišnji gradonačelnik Rijeke, Vojko Obersnel bezbrižno jedri. Zajedničko ovim najjačim konkurentima je ljubav prema dobroj glazbi. Iako se politika još uvijek smatra muškim poslom Vesna Buterin ima skriveni adut protiv kojeg, vjeruje, nijedan muški političar se ne može boriti. 'Ženski šarm, mislim da smo tu ipak jače od muškaraca', rekla je Buterin.

 

Osim šarmom, kandidati će idućih tjedana svakog glasača pokušati privući svim raspoloživim sredstvima, uključujući i balote, briškule ili izviđačke čvorove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene