Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo 'zove popa' da blagoslovi ured

Jole zvao Keruma da mu sredi vrtić za dijete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet dana nakon što su ga birači izabrali za splitskog gradonačelnika Kerum je danas ušao u Banovinu (zgradu u kojoj stoluje splitski gradonačelnik) na oduševljenje svih zaposlenika koji su ga dočekali toplim pljeskom.

Dok su ga još očekivali zaposlenici Banovine su se načičkali na prozorima kako bi čim prije ugledali svog novog šefa. A Kerum očito želi da ga plovidbom na čelu splitskog poglavarstva prate dobri vjetrovi pa je odmah najavio da će 'zvati popa' kako bi blagoslovio njegov novi ured. Ispričao je i kako ga je zvao njegov prijatelj, popularni pjevač Jole, kako bi osigurao mjesto u vrtiću. 'Ja sam rekao da ću srediti svima mjesto u vrtiću, ne samo njemu. Svako splitsko dijete će imati mjesta u vrtiću. Ima i nezaposlenih teta, pa ćemo i njih zaposliti', sipao je entuzijastični Kerum.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kerum obećao Joli vrtić za dijete 'Sva splitska djeca dobit će smještaj u vrtiću' Slika nije dostupna Druga strana kandidata Buterin: Moj adut je ženski šarm

>> Kerum: Obećao sam Splićanima procvat, to ću i ostvariti

>> Kerum s revolucionarnih majica istisnuo Che Guevaru

Kerumu je vlast predao dosadašnji gradonačelnik Ivan Kuret koji Grad ostavlja bez dugova i u dobrom stanju, a Split je solventan. Posljednjih dana se pisalo kako je Kuret uoči predaje vlasti ljudima iz gradske uprave povisio plaće, no on kaže da je to bio dio planirane redovite sistematizacije te da je nekima snizio plaću, a drugima povisio. Kerum je na to rekao kako je već prije rekao da je Kuret emotivan i dobar čovjek, ali da ipak nije sada trebao povisivati plaću.

>> Kerum bilježio tko i kada dolazi na posao

U predizbornoj kampanji i nekoliko dana nakon izbora kao najveći problem Kerumove pobjede se isticalo njegov mogući sukob interesa a zakon ga obvezuje da svoje tvrtke prebaci na nekoga tko nije član njegove obitelji. Novi splitski gradonačelnik kaže da još nije odlučio kome ostavlja tvrtku te da to razmatra sa svojim odvjetnikom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene