Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STATISTIKA

Kakav je bio broj hospitaliziranih po danu u posljednjoj trećini 2021. u odnosu na 2020. godinu? Ministar pokazao brojke koje mnogo govore

Bolnica, ilustracija
Bolnica, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Ministar Vili Beroš danas je pokazao kako se u posljednjoj trećini 2020. i 2021. godine kretao broj hospitaliziranih osoba po danu. Hrvatska je počela cijepiti krajem 2020. godine i broj hospitaliziranih bio je veći, a u 2021....

Ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj je konferenciji za novinare pokazao kako se kretao broj hospitaliziranih u danu, u rujnu, listopadu, studenome i prosincu 2020. i 2021. godine. Na dijagramu se može vidjeti plava crta koja prikazuje 2020. i narančasta koja se odnosi na prošlu godinu.

U rujnu 2020. godine broj hospitalizacija je počeo naglo rasti od sredine listopada, a vrhunac je bio sredinom prosinca kada je u jednom danu bilo gotovo 400 hospitaliziranih. Cijelog prosinca broj hospitaliziranih je varirao te je godina završena s 250 osoba kojima je taj dan bilo potrebno bolničko liječenje. Dodajmo i da je cijepljenje u Hrvatskoj počelo 27. prosinca 2020. godine.

U 2021. godini u rujnu, listopadu pa sve do sredine studenog broj hospitaliziranih se povećavao, a zatim je pritisak na bolnice ipak oslabio. Najveći zabilježeno broj osoba na bolničkom liječenju u jednom danu bio je manji od 350, a godina je završena sa malo više od 150 hospitaliziranih osoba u jednom danu.

Pročitajte i ovo Sandra Šikić kombinacija bolesti Sandra Šikić o pojavi flurone u Hrvatskoj i kako prepoznati dvostruku zarazu: "Imamo testove i metode"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska iz minute u minutu Velik skok novozaraženih: U jednoj županiji uz more 1302 novozaražena, pozitivan svaki drugi testirani

Prema podacima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske na posljednji dan 2020. godine na bolničkom se liječenju nalazilo 2478 pacijenata, a godinu dana kasnije, 31. prosinca 2021. godine - 1752 bolesnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene