Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se obdukcija

Amerikanka preminula nakon druge doze Moderninog cjepiva: Patolog kaže da ne postoji veza između cijepljenja i smrti, obitelj tvrdi da je bila zdrava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U američkoj saveznoi državi Utah, 39-godišnja Kassisi Kuril, preminula je četiri dana nakon što se cijepila drugom dozom Moderninog cjepiva protiv koronavirusa.

Kassisi Kurill, 39-godišnjakinja iz američke savezne države Utah, preminula je 5. veljače, četiri dana nakon što se cijepila drugom dozom Moderninog cjepiva protiv koronavirusa.

Glavni patolog poziva javnost da ne donosi zaključke od čega je zapravo 39-godišnjakinja preminula. No, njezina obitelj, koja još uvijek čeka rezultate autopsije, vjeruje da je smrt povezana s komplikacijama koje je dobila nakon primitka druge, ''fatalne'', doze cjepiva jer inače nije imala nikakve zdravstvene probleme.

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz, austrijski kancelar (Foto: AFP) Nepravedna podjela? Kurza naljutile velike razlike u isporuci cjepiva, spomenuo i Hrvatsku: "Očito postoji tajni bazar"

Pročitajte i ovo Cjepivo AstraZeneca Odjave se ili uopće ne dođu Hrvati u strahu od AstraZenece, sve ih više odbija primiti to cjepivo: "Ljudi su preplavljeni različitim informacijama, trećina je odustala"

Glavni patolog u toj saveznoj državi, Erik Christensen, rekao je njegov ured dosad nije potvrdio smrtne slučajeve povezane s cjepivom protiv koronavirusa te izgleda da ne postoji povezanost između cjepiva i smrti četvero stanovnika, uključujući Kassisi Kurill.

''Trenutno nemamo dokaza da postoje veze između cjepiva i smrtnih slučajeva. Nemamo nikakve naznake o tome'', izjavio je Christensen za Fox News, prenosi DailyMail. Također, istaknuo je da svaka osoba ponaosob ima jedinstven biološki odgovor na cjepivo. Postoje, kaže, nuspojave koje su izravno povezane sa cjepivom, poput simptoma vrućice, boli u ruci te su povezani s imunološkim odgovorom upravo na to cjepivo. Rekao je da je dokazivanje da je cjepivo uzrok smrti vrlo rijetko, osim ako ne dođe do trenutnog slučaja anafilaksije, što bi bila trenutna smrt.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 4668 NOVOZARAŽENIH Susjedi idu u novi lockdown: U ponoć zatvaraju sve osim trgovina prehranom, ljekarni i benzinskih pumpi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U posjetu u Bruxellesu Plenković odgovorio Zoranu Milanoviću: ''Grow up, respect the law. To je jedino što ću reći''

Kassisina obitelj tvrdi da je bila zdrava i nije imala nikakve probleme. Bila je samohrana majka devetogodišnje djevojčice i radila je kao kirurški tehničar za nekoliko estetskih kirurga te se među prvima morala cijepiti. Nakon što je 1. veljače primila drugu dozu, već se sljedeći dan žalila na glavobolju, mučninu i nemogućnost mokrenja iako je pila dovoljno tekućine. Zatim se stanje nakratko popravilo, ali je 4. veljače hitno prebačena u bolnicu.

''Rano je došla i rekla da joj srce ubrzava i da osjeća da mora otići na hitnu pomoć'', rekao je njezin otac, Alfred Hawley. Čim je stigla u bolnicu, počela je povraćati, doktori su joj izvadili krv da vide u čemu je problem te su im priopćili da joj jetra ne funkcionira. Prebačena je helikopterom u Intermountain medicinski centar gdje su liječnici pokušali stabilizirati organizam za transplantaciju jetre. Nažalost, već sljedećeg jutra stanje je bilo još gore, srce i bubrezi praktički nisku funkcionirali. Preminula je toga dana. ''Bilo joj je sve gore i gore kroz dan. Bio je totalni šok. Čak sam se bojao reći supruzi'', rekao je otac.

Pročitajte i ovo Članovi Nacionalnog stožera Nastavlja se cijepljenje AstraZenecom Mjere produžene uz jednu izmjenu, Capak predstavio rezultate serološkog istraživanja: "Antitijela su pronađena kod 25 posto ispitanika"

Pročitajte i ovo Dnevnik iz Vukovara dnevnik iz vukovara Iznenadit će vas odgovor na pitanje ima li još uvijek hrvatskih i srpskih kafića u Vukovaru, ali i ovaj poziv građanima: ''Povjerenje nemojte pokloniti meni...''

Također, dodao je da se nada da ovaj slučaj neće obeshrabriti druge da se cijepe, već da ako osjete simptome, da odmah potraže pomoć.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene