Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posjetu u Bruxellesu

Plenković odgovorio Zoranu Milanoviću: ''Grow up, respect the law. To je jedino što ću reći''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković nastavlja u petak posjet Bruxellesu sastancima s potpredsjednicima Europske komisije. Iz Bruxellesa je odgovorio Zoranu Milanoviću na njegove izjave o izboru predsjednika Vrhovnog suda.

Nakon izjave predsjednika Zorana Milanovića koji je danas ponovno govorio o izboru predsjednika ili predsjednice Vrhovnog suda, iz Bruxellesa mu je odgovorio premijer Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Baby Lasagna Ulazak u finale Eurosonga Oglasio se Plenković nakon što je Baby Lasagna ušao u finale: Pogledajte što je napisao Vladimir Bilek - 2 Sastanak s premijerom Manjinci: "Više od jednog zastupnika će dati Plenkoviću glas za mandatara, ali ne i SDSS"

''Samo jedna poruka što se tiče izbora predsjednika Vrhovnog suda – grow up, respect the law (odrasti i poštuj zakon, op.a.). To je jedino što ću reći o tome, a o veleposlanicima ima vremena'', poručio je Milanoviću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Požegi Predsjednik Milanović opet udario po Jandrokoviću: "On je Plenkovićev batler, ukrao je dokument koji sam poslao Saboru"

Osvrnuo se i na navode austrijskog kancelara koji je ustvrdio da je distribucija cjepiva po europskim zemljama nepravedna. Kaže da se to ne može gledati zbrajanjem naručenih i dostavljenih doza.

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz, austrijski kancelar (Foto: AFP) Nepravedna podjela? Kurza naljutile velike razlike u isporuci cjepiva, spomenuo i Hrvatsku: "Očito postoji tajni bazar"

''Više je farmaceutskih kompanija ulagalo u istraživanja da s e uratkom roku napravi cjepivo za bolest koju dotad nismo poznavali. Mi smo svi naručivali određene doze cjepiva od pojedine kompanije. To je ovisilo o informacijama koje smo tada imali'', kazao je premijer.

Komentirao i nabavu ruskog cjepiva Sputnjik V. ''Mi smo u procesu da tražimo od ruske strane informacije o cjepivu. Sputnjik traži dozvolu od EU, a kada dođe dozvola može doći i na naše tržite. Mi ćemo puštati na naše tržište samo ono što je odobreno, zato postoje EMA i HALMED'', zaključio je.

Otkrio je i da je uputio prosvjedu notu zbgo

''Nažalost to nije prvi događaj da se prijetilo Hrvatilo koji žive u Srbiji. MVEP je reagirao i kontaktu smo s predstavnicima hrvatskih udruga u Vojvodini. Smatramo da na to odmah trebaju reagirati institucije Srbije'', poručio je premijer.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene