Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A nastava je tek počela

Na poznatom sveučilištu koronavirusom zaraženo gotovo 500 studenata, pozitivni i zaposlenici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Sveučilišta u Sheffieldu, nedaleko od Manchestera, poručio je da će svim studentima koji su zaraženi i u samoizolaciji biti pružena potrebna pomoć.

Na Sveučilištu u Sheffieldu u Velikoj Britaniji gotovo 500 osoba do 28. rujna zarazilo se koronavirusom.

Pročitajte i ovo Ilustracija u tjedan dana Objavljeni novi podaci: Raste broj zaraženih koronavirusom Riječki studenti u prvom covid info centru - 1 Zajedništvo u teškim vremenima Kod njih više nema propuštenih poziva: Zdravstveni radnici su preopterećeni, pa ovdje na sva pitanja građana o koroni odgovaraju volonteri

Prema online brojaču na internetskim stranicama Sveučilišta, 474 studenta i petero zaposlenika pozitivni su na COVID-19.

Glasnogovornik sveučilišta kazao je da su se svi zaraženi pridržavali mjera i pravila koje je propisala vlada te poručio da je i studentima i osoblju zajamčena pomoć i podrška.

"Razumijemo koliko je teško studentima koji su novi ovdje u Sheffieldu, a moraju u samoizolaciju zbog novih slučajeva zaraze. Kako bismo im pružili najbolju moguću podršku, kontaktirat ćemo sve studente koji su u samoizolaciji kako bismo provjerili njihovo stanje i ponudili emocionalnu i svaku drugu podršku", poručio je glasnogovornik sveučilišta brojnim studentima.

Tjedna razina zaraze na sveučilištu u posljednjem tjednu rujna bila je 233,1 novi slučaj na 100.000 osoba, piše Daily Mail.

Sveučilištu u Sheffieldu ima oko 8000 zaposlenih, a svake akademske godine u kampusu smještaj nađe 29 tisuća studenata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene