Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stižu nova poskupljenja

Život je sve skuplji, prate se samo akcije: "Gledam da si za muža kupim svijeću na akciji. Uništili su nas"

Aktualno Galerija Život na akciji - 2 Život na akciji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Život na akciji - 4 Život na akciji - 4 Foto: DNEVNIK.hr Život na akciji - 3 Život na akciji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Život na akciji - 1 Život na akciji - 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 Dragana Galerija 1/8 >>
Život je sve skuplji. Dulje važemo što ćemo i hoćemo li uopće kupiti. Inflacija je promijenila potrošačke navike, a praćenje cijena i akcija postalo je - gotovo kao nacionalni sport. Prema procjenama iz HUP-a čak 40 posto svih artikala koje kupujemo nosi oznaku akcija.

Zbog inflacije kupujemo sve više ciljano. A ciljamo i da je to - na akcijama. "Samo se gledaju akcije. Jest malo da je to tužno, ali mi umirovljenici smo u takvoj situaciji", priznaje Nikola.

"Ja gledam da si za muža svijeću kupim na akciji, ako kaj nađem. Nažalost tako je, uništili su nas skroz", rekla je kroz suze Katarina.

Prema istraživanju jedne od tri vodeće svjetske konzultantske tvrtke – 7 od 10 kupaca suzdržava se od kupnje stvari koje im nisu nužne za život, 90 posto štedi, osnovu potrošnju smanjit će gotovo svaki četvrti. Uz to svaki drugi kupuje na akciji, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

Aplikacija Kretanje cijena objavljuje ponudu 10 najvećih trgovačkih lanaca pa konačno možemo konkretnije uspoređivati cijene.
Pratimo akcije i imamo što vidjeti.

Ekipa Dnevnika Nove TV izabrala je sedam artikla – nešto hrane, pića i higijene. Od najskupljeg konkurenta artikli na akciji jeftiniji su od 40 centi do čak 3,30 eura.

Pročitajte i ovo Stanovi: Ilustracija - 8 Što Hrvatska može naučiti? Stambena kriza teško pogađa jednu europsku zemlju: "Svaki put kad se probudim, pomislim - odlazim li danas ili ostajem?"

Na špagetima štedimo skoro euro, na soku od breskve i majonezi zajedno još jedan euro, pa euro i na šamponu, riža je jeftinija 10 kuna, istih paket wc papira u dvije trgovine – 20 kuna razlike, ista šunka po kilogramu čak 25 kuna razlike! Suma sumarum – na samo sedam artikala na akciji može se uštedjeti 10 eura!

Pročitajte i ovo Prosvjed u Vinkovcima zbog poskupljenja vode - 3 Vinkovčani na nogama Kap koja je prelila čašu: ''Ovo je lihvarsko poskupljenje vode''

"Iz udruge trgovine pri HUP-u kažu nam kako proteklih mjeseci proučavajući račune primjećuju trend da je 40 posto svih artikala kupljeno zapravo na akciji", pojasnio je Goleš.

Zbog Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi, akcije danas u većini diktiraju dobavljači i distributeri, a ne trgovci. A oni, doznaje Dnevnik NoveTV, iza Uskrsa planiraju nova poskupljenja. Poglavito mesa!

 

Više o cijenama artikala pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene