''Kap koja je prelilka čašu'' - slogan je pod kojim se prosvjedovalo u Vinkovcima u subotu u organizaciji inicijative s društvenih mreža, a zbog najavljenog poskupljenja vode u gradu.

Galerija Prosvjed u Vinkovcima zbog poskupljenja vode - 3 Prosvjed u Vinkovcima zbog poskupljenja vode - 4 Prosvjed u Vinkovcima zbog poskupljenja vode - 2 +0 Prosvjed u Vinkovcima zbog poskupljenja vode - 1

Vinkovački vodovod i kanalizacija s računima za veljaču građanima je poslao i odluku o povećanju cijene vode i odvodnje.

Nakon prozivki dijela javnosti i nekih oporbenih političara da je riječ o poskupljenju od 30 posto, prije nekoliko dana iz te komunalne tvrtke su priopćili da su građani prije poskupljenja metar kubični vode plaćali 0,56 eura, a nakon toga 0,73 eura te kako poskupljenje u prosjeku iznosi 5,5 eura po korisniku.

Nedugo nakon što je Skupština Vinkovačkog vodovoda donijela odluku o poskupljenju vode za 30 posto, odluku su povukli.

No, Vinkovčani strahuju da je poskupljenje možda samo odloženo za kasnije pa su se u subotu okupili na prosvjedu pod sloganom ''Kap koja je prelila čašu''.

Tomislav Tomašević Podmeće li Filipović Tomaševiću zbog poraza na izborima: "Nećete me uvući u te političke fore"

Davor Filipović o cijeni vode - 6 Obustavljeno poskupljenje vode u Zagrebu: "Odluka je nezakonita!"

Prosvjed je organizirala preko društvenih mreža Građanska inicijativa – građani protiv lihvarskog poskupljenja vode u 17 sati na vrlo simboličnoj lokaciji - kod fontane u središnjem vinkovačkom parku.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju