Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dim se vidio iz cijelog mjesta

VIDEO Kanaderi nad glavama kupača: Pogledajte kako je izgledalo gašenje požara na Viru

Požar je u poslijepodnevnim satima buknuo na Viru. Pod kontrolu je stavljen oko 17 sati. Kanaderi su se povukli, na terenu su ostali gasitelji. Vatra je lokalizirana oko 19 sati.

Veliki požar koji je buknuo je u ponedjeljak poslijepodne na otoku Viru, na predjelu Lozice, lokaliziran je oko 19 sati, potvrdio je u ponedjeljak navečer županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

"Požarište je pod kontrolom, dežurat ćemo cijelu noć i obilaziti rubna područja", rekao je Rudić Hini.

Vatru su gasila dva kanadera i dva airtraktora te pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Zadar, Interventne postrojbe Zadar, DVD-ovi Privlaka i Nin sa sedam vozila i 18 vatrogasaca.

Kanaderi su nedugo nakon 17 sati napustili požarište, a vatra je stavljena pod kontrolu, potvrđeno nam je oko 18:10 sati županijskom vatrogasnom centru.

Na terenu je ostalo 18 gasitelja sa sedam vozila. Vjetar se smanjio i prema podacima gasitelja, nema opasnosti.

Kuće nisu ugrožene.

Dim se vidio iz cijelog mjesta, a jak zapadni vjetar otežavao je gašenje.

Kupače na plažama iznenadili su kanaderi koji su pomagali u borbi s plamenom.

"Pomažu nam dva kanadera. Kuće su obranjene, vatra sad ide u drugom smjeru, od kuća. Gori gusta borova šuma. Na terenu je nekoliko DVD-ova, JVP Zadra i državna intervencijska postrojba. Požar bi uskoro trebao biti pod kontrolom", rekao ranije Matej Rudić, županijski vatrogasni zapovjednik.

Mještani su javili da da gori u blizini groblja. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene