Obavijesti Video Pretražite Navigacija
donosi Provjereno

Šokantna ispovijest majke koju je prevarila vlastita kći, tri su godine na sudu: "Oni su meni dušu iščupali!"

Filipinu je prevarila vlastita kći - 1
Filipinu je prevarila vlastita kći - 1 Provjereno
Aktualno Galerija Filipinu je prevarila vlastita kći - 1 Filipinu je prevarila vlastita kći - 1 Foto: Provjereno Filipinu je prevarila vlastita kći - 3 Filipinu je prevarila vlastita kći - 3 Foto: Provjereno Filipinu je prevarila vlastita kći - 2 Filipinu je prevarila vlastita kći - 2 Foto: Provjereno +0 Filipinu je prevarila vlastita kći - 4 Galerija 1/4 >>
Provjereno večeras donosi šokantnu ispovijest 85-godišnje Splićanke koja se s kćeri već tri godine bori na sudu za vlastiti stan.

Slaba, nemoćna i jedva pokretna Splićanka još je 2018. godine sklopila s kćeri ugovor o doživotnom uzdržavanju u zamjenu za potpunu brigu o njoj. No, kako navodi, kći koja živi vrata do njezinih ne brine se o njoj, a stana se ne želi odreći.

85-godišnja Filipina prodajom stana mogla bi platiti privatni dom u kojem bi imala svu potrebnu brigu i skrb, no zbog potpisanog ugovora stan više ne može prodati.

''Ja nisam nikad ni u snu sanjala da će se meni ovo dogoditi, da ćemo mi tri godine voditi rat, čak sudski i da nećemo biti u dobrim odnosima. Ja sam sve mogla zamisliti, i smrt, i bolest, i starost, i potrese, i sve, sve, sve… Ne mogu se ni sad s tim pomiriti i zato su meni odbrojeni dani. Meni su odbrojeni dani, ne samo fizički zbog moje dijagnoze nego i duša, oni su meni dušu iščupali!'' govori Filipina.

Pročitajte i ovo Nataša Papeš Što kad vas prevare? Mirna starost pretvorila im se u noćnu moru: "Vjerovala sam da sam našla ljude od povjerenja"

Nastavak je to priče koju je Provjereno otvorilo prije dva tjedna o spornim ugovorima u kojima stariji bivaju prevareni. Donose i nastavak slučaja Đuke Katrića iz okolice Zagreba, starije osobe koja je, ne znajući što potpisuje, ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju ostala bez imovine.

Nakon prijave inspekcija je utvrdila propuste i nepravilnosti u radu Ureda za socijalnu skrb, a i sam ministar pravosuđa Ivan Malenica priznaje kako sustav ne funkcionira jer je ugovore o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju gotovo nemoguće raskinuti.

Cijelu priču ne propustite pogledati večeras u Provjerenom!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene