Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što kad vas prevare?

Mirna starost pretvorila im se u noćnu moru: "Vjerovala sam da sam našla ljude od povjerenja"

Nataša Papeš
Nataša Papeš Foto: Provjereno
Provjereno donosi priče o ljudima kojima se život okrenuo naglavačke zbog ugovora o dosmrtnom ili doživotnom uzdržavanju.

Ugovori o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju postali su popularan način za stjecanje nekretnina. No oni koji na takav način preuzimaju brigu o starijima često se o njima i ne brinu.

Provjereno donosi dvije priče u kojima se dogodilo upravo to. Pero će vrlo vjerojatno morati na cestu jer je njegova udovica stan ostavila kćeri, a 87-godišnja Nataša prijateljima je prepisala kuću u zamjenu za kompletnu brigu o njoj i životinjama koje ima. No, kako tvrdi, iako je nepokretna, ostavljena je sama u kući.

Pročitajte i ovo Provjereno: Juraj Katrić Đuka, žrtva prevare u otuđenju nekretnine - 7 Istražuje Provjereno Mislio da potpisuje suglasnost za kanalizaciju pa joj prepisao kuću: "Joj, vidi ti kaj je napravila..." Iza cijele priče stoji žena koja je vodila ilegalni dom

''Nisam više mogla, onda sam mislila - dobro, evo idealan par. Ona je aktivistica za zaštitu životinja, ona će se pobrinuti za sve. A on vozi, njega poznajem, on je uvijek miran, staložen. I kad sam potpisivala taj ugovor, ja sam rekla prilikom potpisa da pristajem na dosmrtno jer vjerujem i nadam se da sam našla ljude u koje mogu imati povjerenje'', objašnjava za Provjereno Nataša Papeš.

Pročitajte i ovo Ilustracija Imaš pravo, ostvari ga Koja je razlika između ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju? Izbjegnite zamke koje vode u prijevaru

Pročitajte i ovo Ilustracija TEŠKE ZLOUPORABE Lovcima na nekretnine posebna meta je jedna skupina građana: Potpisuju opasne ugovore, a mnogi od njih pravdu nikada ne dočekaju

Ugovor je u međuvremenu željela raskinuti, međutim taj proces traje već sedam godina. Poznavatelji ovog problema tvrde – država je starije i nemoćne ostavila na milost i nemilost onih koji ih iskorištavaju!

Cijelu priču pogledajte u Provjerenom večeras u 23:15 na Novoj TV!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene