Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Tvoj Bog te ostavio"

VIDEO Skandalozna poruka fratra širi se mrežama: "Dat ćemo mu jesti, ali on kaže 'ne smiješ mi svinjetinu, moraš mi teletinu'. Vidite bezobrazluka!"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Širi se skandalozna poruka fra Mate Vincetića na misnom slavlju u Bosanskoj Posavini. Za vjernike druge vjeroispovijesti rekao je da ne vjeruju u pravoga Boga te da migrantima ne bismo trebali ispunjavati njihove zahtjeve vođene vjerom.

Društvenim mrežama proširila se snimka misne propovijedi fra Mate Vincetića, župnog vikara na Plehanu i vojnog kapelana u Vinkovcima.

Govor je održao pred vjernicima u nedjelju u Bosanskoj Posavini franjevačkoj Župi sv. Marka Evanđelista na Plehanu, a nešto manje od dvije minute njegovog govora posebno su uznemirile javnost.

Njegov govor prenosimo u cijelosti:

"Ne možemo prihvaćati migrante u svoju kuću, dati im sve što radi, a oni onda bezočno, drsko, bezobrazno i bezobzirno dođu i kažu 'Ja sam musliman, moraš mi dati hranu koju ja hoću jesti'.

Vidi, molim te. Došao si iz zemlje gladan i žedan, gol i bos. Tvoj Bog te ostavio gladnog, žednog, goglog i bosog. Došao si ovdje u moju kuću gdje je Bog Isus Krist kojem ja zahvaljujem za sve blagodati koje ja imam na Zapadu - ja zahvaljujem njemu.

Pročitajte i ovo Krhotine srušenog aviona požalila se rođacima Stjuardesa koja je poginula s Prigožinom žalila se na kašnjenje leta: "Čula joj se nervoza u glasu"

I sad ti meni naturaš svog Boga koji je tebe ostavio gladnog, žednog, golog i bosog, da ja njemu moram i tebi ispunjavati volju, umjesto da kažeš 'Halo, pa vidi se ko je, kome mi trebamo zahvaliti, svo ovo bogatstvo i napredak Zapada. Pa Kristu i evanđelju'".

Nema boga u Ustavu Europske unije, nema Krista i Evanđelja - odrekli su se i zato imaju problema jer moraju ispunjavati bezobrazluk onima koji dolaze jer on je rekao da je čovjek i kao čovjek ima pravo da jede.

Nije problem, dat ćemo mu jesti, ali on još kaže 'ne smiješ mi svinjetinu, moraš mi teletinu'. Vidite bezobrazluka! 

Zato je Isus ovoj ženi rekao: ‘Halo, ne može to tako. Tvoj Bog te ostavio gladnu, žednu, golu i bosu. Došla si k meni i sad tražiš od mene da ti ja napravim dobro - napravit ću ti dobro, ali ti ćeš opet, i dalje, klanjati se. Ne, ne, ne može. Ostavi se svoga Boga, priznaj vjeru u pravoga Boga. Pa ćemo ti dati sve, dobit ćeš sve ovo što i mi imamo'", rekao je Vincetić.

Pročitajte i ovo Napad na raketnu bazu na Krimu Razvili zastavu Desant na Krim! Ukrajinci se iskrcali na otetom poluotoku, objavljena dramatična snimka uništenja raketne baze

Nedim Hrbat koji je javno podijelio snimku napisao je da je riječ o "patološkoj netoleranciji i mržnji prema vjerskim uvjerenjima drugih".

IKA je na svojim mrežnim stranicama podijelila dio govora, ali ne i onaj koji je izazvao reakcije u javnosti.

"Osvrćući se na misna čitanja, fra Mato je u propovijedi naglasio kako je Bog kroz Isusa i njegovo evanđelje otvoren svim narodima i u svim vremenima", opisali su i izdvojili nekoliko rečenica.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene