Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri ključne stvari

Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić o Filipoviću i aferi plin: "Tek treba ispitati tko je sve dio te priče"

Aktualno Galerija Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Davor Filipović, ministar Galerija 1/4 >>
Ministar Davor Filipović opet je na udaru. Tjednik Nacional objavio je poruke koje mu je slao Goran Husić iz afere plin, za kojeg USKOK vjeruje da je u njoj profitirao za 92 milijuna kuna. Filipović je priznao da ga je USKOK ispitao, ali zato, kaže, što je bio u Nadzornom odboru Ine u vremenu kad se afera događala. Više detalja ove priče donosi reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

Iza ove priče kriju se barem tri stvari.

"Prvo i ono najvažnije - ono što je i u samom imenu afere, to je plin. Plin koji je važan, oko kojeg se vrte brojni interesi u Republici Hrvatskoj. Oko kojeg se zarađuje velik novac, gdje se tek trebaju donijeti neke ozbiljne odluke i različiti pritisci sa različitih strana se, između ostalog, prelamaju i u ovom slučaju", naveo je reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić te dodao kako su druga stvar unutarstranački obračuni u HDZ-u.

"Nije nikakva tajna, kuloari bruje da prvi čovjek HEP-a vjeruje da mu ministar smješta, ministar vjeruje da mu smješta prvi čovjek HEP-a i tako to ide u krug", kazao je Krešić te istaknuo kako su treća i najvažnija stvar kaznena djela.

"I to ne mala, ozbiljna kaznena djela. Tek se treba ispitati tko je sve dio te priče, odnosno za koga su neki stariji članovi obitelji Škugor čuvali sve te puste novce. Možda oni ipak nisu trebali biti na samom kraju te priče", rekao je reporter Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Mario Banožić Sukob interesa Sud je potvrdio: Banožić je prekršio zakon kada si je dodijelio stan u Zagrebu

Pitanje je i je li ovo nezgodno za premijera.

"Može biti. Sve ovisi o tome kamo će dalje otići istraga. Hoće li opet ući u priču neki ministri, neki visoki dužnosnici HDZ-a, kamo će krakovi odvesti. A neće biti nevažno ni kada će se potvrditi optužnica, naravno kada će se potvrditi, hoće li to ući u predizbornu kampanju, kakav će to utjecaj imati na javnost. Još uvijek je ovo nepoznat teren koji može kriti neke nagazne mine", komentirao je Krešić.

Pročitajte i ovo Sabor Promjene saborskih odbora Prihvaćen amandman HDZ-a na zakon koji uređuje međudržavna posvajanja

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene