Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donosi Provjereno

''Štrace, proklet ćete dan kad ste se rodile": Progovorile odgojiteljice ilegalnog obrta za čuvanje djece

Ilegalni dom - 6
Ilegalni dom - 6 Provjereno
Aktualno Galerija Ilegalni dom - 5 Ilegalni dom - 5 Foto: Provjereno Ilegalni dom - 6 Ilegalni dom - 6 Foto: Provjereno Ilegalni dom - 2 Ilegalni dom - 2 Foto: Provjereno Ilegalni dom - 3 Ilegalni dom - 3 Foto: Provjereno +1 Ilegalni dom - 4 Galerija 1/6 >>
Nakon što je Provjereno prije mjesec dana razotkrilo vlasnicu ilegalnog obrta za čuvanje djece u Splitu i Solinu, odgojiteljicama koje su stale pred kamere i ispričale svoju stranu priče pristižu prijeteće poruke.

''Štrace, proklet ćete dan kad ste se rodile… Jamčim vam'' sadržaj je to jedne poruke, a pošiljatelj je – partner ravnateljice obrta. Nakon što je Provjereno prije mjesec dana razotkrilo vlasnicu ilegalnog obrta za čuvanje djece u Splitu i Solinu, odgojiteljicama koje su stale pred kamere i ispričale svoju stranu priče pristižu prijeteće poruke.

''To nas je jako uznemirilo jer zamislite da se probudite i prvo što na mobitelu ugledate su tako neke odvratne poruke u kojima vas naziva pogrdnim imenima i, mislim, stvarno prostote'', izjavila je odgojiteljica Tamara Ines Hrga.

Naime, cijela priča započela je kada su se pobunile odgojiteljice i roditelji djece zbog nehumanih uvjeta i načina poslovanja obrta. Djeca su bila bez struje, vode, a u nekim situacijama i bez hrane. Odgojiteljice koje su tada stale pred kameru kazale su kako uopće nisu bile prijavljene, vlasnica Nataša Grahovac nije im plaćala doprinose, plaća im se vodila kao obična uplata, platne liste nepostojane.

Pročitajte i ovo Provjereno: Slučaj čuvanja djece u Solinu - 6 niz kršenja zakona Mališani satima u mraku, bez struje, vode i hrane: Umjesto ključa u bravu, vlasnica otvara novi objekt za čuvanje djece

Mjesec dana nakon emitiranog priloga iz državnog inspektorata potvrdili su da je protiv vlasnice podnesena kaznena prijava. Jedan objekt joj je zatvoren, drugi češlja inspekcija, no ona i dalje radi. Cijelu priču pogledajte večeras u Provjerenom!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene