Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DALMACIJA NA MUKAMA

Reporter Nove TV s Hvara: ''Ovo je jedna od gorih požarnih sezona, vatrogasci imaju poseban apel za građane''

Dalmacijom haraju požari, a s otoka Hvara javio se reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

Obavljen je danas očevid požara koji je jučer oko 12.50 sati izbio na predjelu Vrbanj – Dol na otoku Hvaru u kojem je jedna osoba smrtno stradala, objavila je policija.

''Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar. Slijedi podnošenje kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Provodi se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja počinitelja kaznenog djela'', priopćila je splitska policija.

Pročitajte i ovo Požar kod Dubrovnika nitko nije ozlijeđen FOTO/VIDEO Pogledajte dramatične scene borbe vatrogasaca s buktinjom: Gorjelo diljem Hrvatske

Stanje s požarima u Dalmaciji, kazao je reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš, povoljno je, ali daleko od idealnog. Dodao je da je požar na Hvaru lokaliziran, no i da se dalje vide pojedina izdimljavanja.

Pročitajte i ovo Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..." Požar u Donjem Miholjcu Otkriven uzrok požara VIDEO/FOTO Vatra progutala obiteljsku kuću, svjedokinja o trenucima užasa: "Vidim šiklja vatra kroz prozore, budila sam ih..."

"Vatrogasci su vodom natopili teren te se nadaju da će sve biti pod kontrolom“, rekao je dodavši da je sinoć gorilo i na području Dubrovnika, ali i da su danas buknuli novi požaru na Dugom otoku i Paklenici koji su posljedica udara munje.

Oko 17 sati veliko je nevrijeme zahvatilo i područje oko Omiša i Primoštena, a zbog vatre koju je prouzročila munja, vatrogasci su i ovdje morali izaći na teren.

Jedna od gorih požarnih sezona

Riječ je, rekao je Goleš, o jednoj od gorih požarnih sezona ističući da tjednima nije pala konkretnija kiša.

Podsjetio i na apele vatrogasnih službi koje pozivaju građane da se suzdrže od paljenja otvorene vatre te da ne odmažu vatrogascima kad dođe do požara dižući u zrak bespilotne letjelice kako bi snimili požar. "Za većinu požara kriv je čovjek“, poručuju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna danima se bore s vatrom Pao dubrovački piroman? Priveden 48-godišnjak, sumnja se da je podmetnuo više požara

S druge strane, nažalost, ima i onih koji požare namjerno pale, a to je za svaku osudu, upozorio je Goleš.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene