Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šareni centar

Mačke na cesti podijelile građane: "To znači više krugova, više goriva, osobito ujutro..."

Aktualno Galerija Pješačka zona u Masarykovoj - 1 Pješačka zona u Masarykovoj - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Pješačka zona u Masarykovoj - 2 Pješačka zona u Masarykovoj - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Pješačka zona u Masarykovoj - 3 Pješačka zona u Masarykovoj - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Pješačka zona u Masarykovoj - 4 Galerija 1/4 >>
Nova pješačka zona i nova podjela Zagrepčana. Dok društvene mreže gore o šarenim mačkama u centru grada, reporterka Dnevnika Nove TV Amela Čilić provjerila je jesu li Lunarove slike razveselile ili naživcirale Zagrepčane.

Mačke na cesti, automobila znači nema. I treba tako kaže velik dio Zagrepčana. "Bolje da je pješačka, nego da ima automobila", misli Miljenko, Mariji se sviđa, a Alanu "mami osmijeh, uveseljava me, boje su predivne, neuobičajeno je."

Pročitajte i ovo Vatrogasac u izgorjeloj zgradi U sitne sate Požari u noćnim klubovima postali pravilo: Ponekad je nesretan slučaj, a ponekad...

Vozači su manje oduševljeni. Goran misli da će "sigurno biti malo gužve, a nakon toga će se za jedno tjedan dva stvari razriješiti."

Pročitajte i ovo Sabor Saborski aktualac Najgori od najgorih aktualaca: Oporba neinovativna - premijer gubi živce

Prometni stručnjaci koji nisu htjeli pred kameru kritiziraju novo rješenje. Nova zona, kažu, znači više krugova u automobilu, više goriva i manje ekologije, osobito ujutro kad tuda posla imaju dostavna vozila.

Doc.dr.sc. Zrinka Paladino, arhitektica i konzervatorica kaže da "zato što je podrazumijevalo dakle, jednu kvalitetnu prometnu studiju prije toga, koju nismo vidjeli da je izrađena, možda i je, pa bi je trebalo izložit da je stručnjaci isto tako procijene i arhitekti i konzervatori mogu tu dati svoju ocjenu."

Pročitajte i ovo Mobitel na klupi Profesori za ideju Škole zabranjuju mobitele: "Kap koja je prelila čašu je bilo kada su učenici snimili jednu učenicu s teškoćama i objavili je"

Ako grad prilagodimo automobilima u njemu ćemo i imati automobile, a ako ga prilagodimo ljudima onda će se napuniti ljudima, a u Zagrebu je previše automobila, poručuju na Prometnom fakultetu koji je izradio prometnu studiju.

Više možete pogledati u prilogu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene