Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova pravila u centru

Nisu svi sretni zbog nove pješačke zone u Zagrebu: "Nije u redu da se nas ostavlja sasvim po strani"

Aktualno Galerija Nova pješačka zona - 1 Nova pješačka zona - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Nova pješačka zona - 2 Nova pješačka zona - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Nova pješačka zona - 3 Nova pješačka zona - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Nova pješačka zona - 4 Galerija 1/4 >>
Od subote je za sve automobile zatvoren promet duž zagrebačke Masarykove ulice, ali zbog te odluke nisu svi sretni.

Tko god se nađe u centru Zagreba, od subote može i u šetnju sredinom Masarykove ulice, gdje je otvorena nova pješačka zona. Zadovoljstvo zbog toga dijele i pješaci i biciklisti.

"Ovo je smjer u kojem idu svi europski gradovi i nikome nije žao. Sjetimo se da su prije automobili vozili i na Trgu bana Jelačića pa je bila frka kako će se to odviti, a danas više nikome ne pada na pamet tamo vratiti aute", rekao je Janko Večerina, predsjednik Sindikata biciklista.

Pročitajte i ovo Navijači Zanimljiva prijava Dnevnik Nove TV doznao nove detalje o incidentu s ustaškom zastavom na Rujevici

Taksisti koji su u Masarykovoj iskrcali posljednje putnike ne dijele zadovoljstvo zbog nove pješačke zone.

"Da se nas ostavlja sasvim po strani, to nije u redu. To nije u redu prema građanima, a ni prema nama", rekao je taksist Miro Folnegović.

Pročitajte i ovo Mrtve svinje - 2 Oglasio se i inspektorat Uznemirujući prizori iz Slavonije: Eutanazirane svinje ostavljene su da leže mrtve na ulici - "Kojoj državi da se obratimo? Kome? Nitko nije stao iza seljaka"

Iz Grada poručuju da će za koji dan biti gotovo novo stajalište koje se nalazi u blizini od nekoliko stotina metara, ali i ističu da se staro nije uvijek pošteno koristilo.

"Mi smo proveli analizu prije ovoga, brojili smo koliko taksista doista ovdje čeka putnike, a koliko je parkiranih vozila koja gore samo imaju oznaku taksija, a da nikoga nema u vozilu ili oko vozila. I toga je bilo jako, jako puno", ustvrdio je Andro Pavuna, pročelnik Gradskog ureda za mjesnu samoupravu i promet.

Više o ovoj priči možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene