Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA TERENU

HDZ-ov načelnik Davora osuđen zbog izazivanja prometne nesreće i bijega. Ekipa Dnevnika Nove TV provjerila je što o svemu misle mještani

Aktualno Galerija Općina Davor - 3 Općina Davor - 3 Foto: DNEVNIK.hr Općina Davor - 1 Općina Davor - 1 Foto: DNEVNIK.hr Općina Davor - 2 Općina Davor - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivana Kopčić Ivana Kopčić Foto: DNEVNIK.hr +0 Općina Davor - 4 Galerija 1/5 >>
Objavljena je presuda načelniku općine Davor, Đuri Anđelkoviću. Prošloga tjedna Anđelković je skrivio lakšu prometnu nesreću, a potom pobjegao. Pola dana trebalo je policiji da ga pronađe i podigne optužni prijedlog.

U Davoru je bila reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić.

Načelniku općine Davor Đuri Anđelkoviću izrečena je novčana kazna u iznosu od deset tisuća kuna te  zabrana upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od četiri mjeseca, jer je prije šest dana skrivio prometnu nesreću na županijskoj cesti, dok je pokušavajući pretjecati, oborio biciklistkinju retrovizorom.

Nakon pada zadobila je lakše tjelesne ozljede.

Anđelković tada nije pružio pomoć, već je pobjegao s mjesta nesreće. Policiji je trebalo točno 12 sati da ga pronađe, locira i podigne optužni prijedlog.

Nakon toga podnesena je i prekršajna prijava, a u ponedjeljak je objavljena i presuda.

"Anđelković nije bio dostupan za izjavu, ali je u priopćenju naveo kako mu je iznimno žao zbog tog događaja, kao i da nije bio alkoholiziran", kazala je reporterka Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna što je dopušteno volu... Prošao bez kaznene prijave: HDZ-ov načelnik službenim autom udario ženu na biciklu i pobjegao

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRIVEDEN I PRIJAVLJEN Užas u Međimurju: Vozač udario maloljetnu pješakinju i pobjegao s mjesta nesreće

Kako su kazali u policiji, alkotest nisu mogli provesti jer je od samog događaja do njegova pronalaska prošlo više od 12 sati.

"Ipak, Anđelković je tada bio u službenom vozilu, a budući da je takvih vozila na području općine Davor tek nekoliko, policijskom pretragom nađeno je sedamdesetak automobila iste marke i oznake i uspjeli su locirati načelnika općine", pojasnila je Kopčić.

Iako nije bio dostupan, neki od mještana rekli su za Dnevnik Nove TV što misle o tome treba li načelnik Anđelković iz moralnih razloga podnijeti ostavku.

"To se svima nama može dogoditi, tko radi taj griješi", neki su od komentara.

Neki pak misle da treba odgovarati.

Anđelković tvrdi kako nije osjetio kontakt svog retrovizora s biciklom, niti s ozlijeđenom ženom, a čini se da mu prometnu nesreću ne zamjeraju niti mještani.

On je član HDZ-a i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a, a to mu je treći mandat na dužnosti načelnika općine.

  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene