Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AGONIJA SE NASTAVLJA

Sastanak o restrukturiranju Uljanika bez ministra i sindikata: "Očito je to namješteno"

Četiri sata razgovora bez konkretnih jamstava (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Četiri sata razgovora bez konkretnih jamstava (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Četiri sata razgovora bez konkretnih jamstava (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Četiri sata razgovora bez konkretnih jamstava (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Četiri sata razgovora bez konkretnih jamstava (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Četiri sata razgovora bez konkretnih jamstava (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Četiri sata razgovora bez konkretnih jamstava (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/3 >>
Puna četiri sata trajao je sastanak u Ministarstvu gospodarstva na koji su stigli predstavnici Uprave pulskog Uljanika i čelnici Istarske i Primorsko-goranske županije.

Razgovaralo se o strateškom partnerstvu i planu restrukturiranja Uljanika, no bez konkretnih jamstava i rješenja od ministarstva.

Pročitajte i ovo Odluka od nagodbi Uljanika i 3. maja odgođena, država predlaže osiguranje plaćanja Zakazano za 30. ožujka Odluka od nagodbi Uljanika i 3. maja odgođena, država predlaže osiguranje plaćanja Slika nije dostupna Teška situacija Sutra se s Mrsićem sastaju predstavnici suspendiranih radnika Brodosplita

Sindikatima i Stožeru nije bio dopušten ulazak na sastanak, na kojemu nije bio ni ministar Darko Horvat, već njegov pomoćnik. „Gdje su tu sindikati? Gdje su tu predstavnici radnika? Očito je to namješteno da se bez nas donosi odluka i upravo iz tog razloga smo ja i kolega iz Stožera došli danas ovdje“, rekao je Boris Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata.

"U ovome trenutku prebrzo je zbrajati koliki će biti trošak restrukturiranja Uljanika. Ono što u ovom trenutku prioritetno radimo, željeli bismo da svi oni brodovi koji jesu na navozu i u Puli i u Rijeci kroz određene modele financiranja budu završeni. Samim time opterećenje na porezne obveznike bi se prepolovilo“, tvrdi Darko Horvat, ministar gospodarstva i poduzetništva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene