Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

'Temelj reformski plan'

MOST objavio svoje uvjete za sastavljanje Vlade Tihomira Oreškovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MOST nezavisnih lista objavio je na Facebook stranici post u kojem su objasnili kako potpisivanjem koalicijskog ugovora s Domoljubnom koalicijom Božo Petrov neće prekršiti obećanje dano prije izbora da neće koalirati sa strankama koje su posljednjih deset godina vladale Hrvatskom.

Podsjećamo, da je Božo Petrov ovjerio kod javnog bilježnika izjavu prije parlamentarnih izbora, kojim se obavezao na davanje ostavke na sve funkcije u MOST-u ako nakon izbora uđe u jednostranu koaliciju s nekom od velikih stranaka, preciznije, HDZ-om ili SDP-om. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike"

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

'Prije nedavnih parlamentarnih izbora i u vrijeme potpisivanja izjave Bože Petrova, svi su očekivali da će novi hrvatski premijer postati Zoran Milanović ili Tomislav Karamarko.

Prijedlog Mosta nezavisnih lista bio je da se inzistira na najstručnijim osobama, pa i onim nestranačkim te smo izborom Tihomira Oreškovića kao vrhunskog stručnjaka u tome uspjeli.

Kod skorog sastavljanja Vlada Republike Hrvatske naš je uvjet da ona bude reformska i pritom se potpiše Sporazum o reformskoj suradnji koji naprosto nije stranačka borba za fotelje. Osnovni cilj sporazuma je u njega unijeti reforme i promjene koje nastojimo provesti kao i prolazna vremena i obvezu evaluacije provedenog. To je također nešto o čemu smo govorili kao o uvjetu postizborne suradnje još u kampanji.

Most nije jednostrano sklopio koaliciju ni sa kim, do zadnjeg trena tražili smo tripartitnu vladu koja nažalost nije prihvaćena niti prepoznata kao najbolje rješenje za Hrvatsku.

Vladu, i to reformsku, sada sastavlja nestranački mandatar Tihomir Orešković, a ona neće biti temeljena na koaliciji Domoljubna koalicija i Mosta nezavisnih lista, već će njen temelj biti reformski plan i sporazum koji će jasno definirati u kojem roku te koje se promjene i reforme moraju ostvariti', stoji u objavi MOST-a na njihovoj Facebook stranici.

 

[NASTAVLJAMO INZISTIRATI NA REFORMAMA]Prije nedavnih parlamentarnih izbora i uvrijeme potpisivanja izjave Božo...

Posted by MOST nezavisnih lista on 24. prosinca 2015

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene