Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon odrona

Ministar Filipović: "Spremni smo pomoći gradu Zagrebu, no gradonačelnik mora sa svojom ekipom odraditi ono što je već trebao"

Odron smeća na Jakuševcu - 4
Odron smeća na Jakuševcu - 4 Foto: Damir Krajac / CROPIX
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović izrazio je spremnost pomoći gradu Zagrebu u rješavanju problema otpada nakon nesreće na Jakuševcu, ali i naglasio da je za gospodarenje otpadom odgovorna gradska vlast te da im mora prezentirati projekt "što i kako misle raditi".

"Gradonačelniku (Zagreba) su moja vrata uvijek otvorena i spremni smo razgovarati o svim temama, međutim oni moraju odraditi svoj dio posla", rekao je Filipović u srijedu izrazivši žaljenje što je jedna osoba teško ozlijeđena prije par dana, izrazivši nadu da će se što prije oporaviti. "Kao što je i premijer naglasio, mi smo kao Vlada tu da pomognemo gradu Zagrebu, kao što pomažemo svim drugim gradovima, no gradonačelnik Zagreba mora sa svojom ekipom odraditi ono što je već trebao", naglasio je u srijedu ministar Davor Filipović.

Da se takve stvari više ne bi događale grad Zagreb mora odraditi sve što treba i što zakon kaže, istaknuo je. Napomenuo je da im iz grada Zagreba do danas nisu prezentirali ono što su učinili svi drugi gradovi koji imaju centar za gospodarenje otpadom, odnosno projekt što i kako misle raditi. "To je nekakav preduvjet da im pomognemo", dodao je Filipović u izjavi novinarima na marginama konferencije "Zelena energija - Put prema hrvatskoj energetskoj neovisnosti".

Pročitajte i ovo Navijači Dinama u Grčkoj Novi detalji iz Grčke Obrana dinamovaca ima novi adut? Zbog sukoba s BBB-ovcima uhićena četiri navijača AEK-a

Upitan je li netko odgovoran što su radnici Čistoće poslani na klizište na Jakuševcu kojem je prije tri tjedan bio veliki odron, Filipović je rekao da bi na to pitanje trebao odgovoriti zagrebački gradonačelnik. Naravno da postoje odgovorni ljudi, svako poduzeće i jedinica lokalne samouprave ih ima, kao što za HEP pitate mene, rekao je Filipović izrazivši nadu da se "takve stvari" više neće događati. Ako je bilo propusta zna se koje su institucije koje to trebaju utvrditi i ako je netko napravio nešto što ne treba zna se koja je linija odgovornosti, smatra ministar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene