Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi detalji iz Grčke

Obrana dinamovaca ima novi adut? Zbog sukoba s BBB-ovcima uhićena četiri navijača AEK-a

Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje da su uhićena četvorica navijača AEK-a koja su bila uključena u sukob s navijačima zagrebačkog Dinama.

Reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović nesluženo je doznala da su u Grčkoj uhićena četiri navijača grčkoga kluba AEK koja su bila uključena u krvavi sukob s navijačima zagrebačkog Dinama.

Krajinović, koja se nalazi u Ateni, objašnjeno je da ih se sumnjiči za ista djela kao i BBB-ovce, osim za udruživanje u zločinačku organizaciju. Što se tiče ubojstva navijača AEK-a Michalisa Katsourisa, optužnica je podnesena protiv nepoznatog počinitelja.

Osim toga, otkriveno je da je obrana navijača Dinama priložila novi adut – odvjetnici tvrde da Bad Blue Boysi 7. kolovoza u Atenu nisu stigli zbog tučnjave, nego zbog utakmice Panathinaikos – Marseille.

Pročitajte i ovo Hrvatski navijači u Grčkoj 12 točaka Proširena istraga protiv BBB-ovaca: Sumnjiči ih se za novo kazneno djelo, kazne bi mogle biti ogromne

Podsjetimo, danas je i zadnja skupina hrvatskih navijača, njih 20-ak, dala iskaz na sudu u sklopu istrage o neredima i smrti navijača. Danas je ujedno i posljednji dan davanja iskaza, a sada slijedi odlučivanje o prijedlozima obrane za puštanjem svih pritvorenih iz istražnog zatvora.

To može potrajati do Božića, ali početak suđenja mogao bi se čekati i do godinu dana. Sudac istrage pojedinačno će odlučiti koji će se navijači moći braniti sa slobode, a koji će ostati u istražnom zatvoru, gdje boravak prema grčkom kaznenom zakonu može trajati do 18 mjeseci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene