Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovo počelo odlaganje

FOTOGALERIJA Sindikalist objasnio kako izgleda odvoz otpada na Jakuševec: "Uvjerili smo se da je sve sigurno"

Jakuševec dan nakon odrona u kojem su ozlijeđena tri radnika - 9
Jakuševec dan nakon odrona u kojem su ozlijeđena tri radnika - 9 Damir Krajac / CROPIX
Aktualno Galerija Jakuševec dan nakon odrona u kojem su ozlijeđena tri radnika - 1 Jakuševec dan nakon odrona u kojem su ozlijeđena tri radnika - 1 Foto: Damir Krajac / CROPIX Jakuševec dan nakon odrona u kojem su ozlijeđena tri radnika - 2 Jakuševec dan nakon odrona u kojem su ozlijeđena tri radnika - 2 Foto: Damir Krajac / CROPIX Jakuševec dan nakon odrona u kojem su ozlijeđena tri radnika - 3 Jakuševec dan nakon odrona u kojem su ozlijeđena tri radnika - 3 Foto: Damir Krajac / CROPIX Jakuševec dan nakon odrona u kojem su ozlijeđena tri radnika - 4 Jakuševec dan nakon odrona u kojem su ozlijeđena tri radnika - 4 Foto: Damir Krajac / CROPIX +16 Jakuševec dan nakon odrona u kojem su ozlijeđena tri radnika - 5 Galerija 1/21 >>
Jučer se na zagrebačkom Jakuševcu dogodio drugi odron smeća u manje od mjesec dana, a jutros su objavljene nove fotografije odlagališta. Sindikalist Zdravko Stoilković objasnio je kako danas izgleda odlaganje otpada.

Jučer oko 6:40 dogodio se novi, drugi u manje od mjesec dana, odron smeća na zagrebačkom Jakuševcu, pri čemu su tri radnika ozlijeđena, a jedan od njih ostao je bez ruke.

Jakuševec je jučer zatvoren za odlaganje otpada, ali je danas ponovo otvoren, potvrdio je za DNEVNIK.hr Zdravko Stoilković, povjerenik Čistoće Samostalnog sindikata u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske.

"Pronađena je ploha za istovar otpada i radnici su se jutros uvjerili da je odlaganje ondje sigurno. To će ići sporije jer zbog prilaza kamioni moraju ići jedan po jedan,  ali se radi na novoj plohi na kojoj će to ići brže", objasnio je.

Također je komentirao navode da je radnicima rečeno da otpad moraju odvoziti na mjesto na kojem se dogodio odron.

"Ne, to nije istina. Odvozi se sve na plohu koja je sigurna. Zajedno s novom plohom to može biti i dugoročno rješenje", napomenuo je Stoilković.

Pročitajte i ovo Ilustracija opasnost od poledice Stiže nova runda snijega, padat će i u nizinama: DHMZ izdao upozorenja

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sinoć je objavio da su mjerenja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar pokazala da je razina štetnih plinova ispod graničnih vrijednosti, odnosno da nisu opasni za zdravlje.

Jakuševec dan nakon odrona u kojem su ozlijeđena tri radnika - 9 Rezultati mjerenja kvalitete zraka (Foto: Tomislav Tomašević)

Budući da je jučer u Zagrebu bila gusta magla, nije se jasno moglo razaznati kako izgleda odlagalište. Magle danas više nema te u fotogaleriji na vrhu članka možete pogledati kakve je posljedice na Jakuševec ostavio odron. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene