Obavijesti Video Pretražite Navigacija
16. humanitarni koncert

Marija Rukavina u Dnevniku Nove TV uoči koncerta "Želim život": "Za ovo vrijedi raditi. Sretni smo i zahvalni za svaki poziv koji je upućen"

Čestitke za svoj rad već godinama iznova zaslužuje Zaklada Ana Rukavina, a uoči sutrašnjeg koncerta Želim život na Novoj TV u Dnevniku Nove TV gostovala je Anina majka - gospođa Marija Rukavina.

Gospođa Rukavina kaže da je jako uzbuđena uoči koncerta.

"Još više k tome kad je 15 godina uspješnog rada zajedno sa svima vama. Uspjesi naši su jako veliki", rekla je.

Kaže kako svakog dana stiže puno poziva na humanitarni telefon.

"Mi smo sretni i zahvalni za svaki poziv koji je upućen. Stižu i mailovi", kazala je Rukavina i pročitala poruku kćeri osobe kojoj je zaklada dala priliku za život.

"Kao kćerka osobe kojoj je Zaklada dala priliku za novi život beskrajno sam vam zahvalna. Toliko cijenim vaš rad da svaki put kad se sjetim da zbog vas moj tata je još uvijek živ, najmanji iznos sam uplatila što sam mogla. Hvala joj od srca. Moj tata je moj heroj i ne znam što bez njega", pročitala je pismo i dodala:: "Za ovo vrijedi raditi".

Pročitajte i ovo Nina Badrić na koncertu Želim život - 6 Ove subote na Novoj TV Veliki humanitarni koncert ''Želim život'': ''Potresna priča koja je pokazala da jedna osoba itekako može promijeniti svijet!''

Ove godine zaklada je s pomaganjem počela već u siječnju. Prvo je pomogla djevojčici u nabavci testova kako bi se pronašao podudarni darivatelj, a iza toga je krenula u pomoć Baniji, kazala je Marija Rukavina te dodala kako su pomogli dječjem domu Vrbina u kojem su smještena djeca od 5 do 17 godina. Oni su u potresu ostali bez prostora, a sad su dobili novi te im je Zaklada osigurala 184.000 kuna za novu kuhinju.

"Najveći poklon je KBC-u Zagreb. Milijun kuna smo donirali za izgradnju sterilne jedinice za transplantaciju djece. Djeca se u Hrvatskoj transplantiraju na odjelu za odrasle", kazala je Rukavina te istaknula kako će djeca sada imati svoju jedinicu. U planu ih je šest pa je potrebno još pet milijuna kuna da se taj cilj ispuni.

Pročitajte i ovo Petar Grašo Volja, ljubav i snaga! Petar Grašo najavio sjajnu atmosferu na koncertu Želim život, a otkrio i što to za njega znači!

Zaklada Ana Rukavina ima velike planove i za iduću godinu.

Gospođa Marija kazala je kako žele da liječnici i medicinske sestre koji su na čekanju što prije krenu na stručno usavršavanje u inozemstvo. Ističe da je već sedmero bilo i svi su se vratili sretni.

"Dolaskom na aerodrom zvali su kao majku svoju da su stigli natrag, što sam ponosna. Nitko nije ostao nigdje, a imali su krasne ponude. Došli su. Imamo aparaturu, ali da bi se sve to koristilo, treba i stručno usavršavanje", kazala je gospođa Rukavina te kazala da su dva milijuna uložili u stručno usavršavanje osoblja u najvećimn svjetskim centrima za hematologiju.

Pročitajte i ovo Psihomodo pop (Foto: PR) kratko i jasno Gobac nakon izazovnog perioda ima samo jednu poruku za javnost: ''Fali ovakvih stvari, svijet je krivo krenuo!''

Tradicionalni, 16. humanitarni koncert Želim život Zaklade Ana Rukavina ni ove se godine, nažalost, neće održati uživo zbog epidemioloških okolnosti, no u programu Nove TV gledatelje će u subotu 18. prosinca svakako zabavljati popularna domaća glazbena imena.

Telefonska linija kojom možete podržati rad Zaklade Ana Rukavina otvorena je od 1. 12. do 31. 12. Pozivom na broj 060 9000 donirate 5 kuna kako biste podržali plemenitu akciju i rad Zaklade.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene