Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sukoba

Karolina Vidović Krišto traži razrješenje predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića

Karolina Vidović Krišto
Karolina Vidović Krišto Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto izvijestila je u petak da će idući tjedan započeti s prikupljanjem potpisa zastupnika za razrješenje Gordana Jandrokovića s mjesta predsjednika Hrvatskog sabora, smatrajući da onemogućuje parlament da kontrolira Vladu.

Vidović Krišto smatra da Jandroković vodi Hrvatski sabor "na način da ga onesposobi, kako ne bi bio u mogućnosti kontrolirati vladu, što je ustavna i demokratska obveza hrvatskog parlamenta", navela je u priopćenju.

Predsjednika Sabora kritizirala je zbog vođenja jučerašnje sjednice, na kojoj je kazala da Jandroković potkupljuje medije putem agencije Real grupa te da je korupcija u Hrvatskoj pošti pod njegovim kontrolom, na što joj je Jandroković odgovorio da je "lažljivica i klevetnica" te da pokaže dokaze kada nekoga optužuje za kriminal i korupciju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Raspravljali 11 sati Plenkovićev potez razbjesnio oporbu koja je zakuhala: "Žao mi je što imate ovakvog šefa"

Pročitajte i ovo Sanja Radolović Burno u sabornici Salve smijeha u Saboru: "Kolegice Radolović, bit ću veoma otvoren...", "Znam da biste vi voljeli da ja s vama šetam po ministarstvima"

"Na jučerašnjoj se sjednici na razumljivo formulirane argumente o njegovom sudjelovanju u korupciji pravio kao da te argumente ne čuje, tvrdio da nisu izrečeni i vrijeđao zastupnike na osobnoj razini. Takva osoba ne može biti predsjednik Sabora, ali ni akter političkog života demokratske Hrvatske", dodala je Vidović Krišto.

Predsjednica stranke Odlučnost i pravednost napominje da je predsjednik Sabora "vjerni suradnik korumpiranih struktura, kao i dobar dio hrvatske političke scene", dok blokiranje rada Sabora smatra jednim od "ključnih udaraca hrvatskom pravnom poretku".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene